H65HandbollNyheter

H65 Höör värvar från konkurrent

H65 Höör fortsätter att värva inför kommande säsong. Nu står det klart att man plockar in Sävehofs Amelia Lundbäck.

21-åriga Amelia Lundbäcks kontrakt med Sävehof gick ut och samtidigt skrev hennes pojkvän, Hayder Al-khafadje, på för Karlskrona och flyttade söderut. Då valde Lundbäck att krita på för H65 Höör.

H65 beskriver Amelia Lundbäck som en tvåvägsspelare som kan användas på flera olika positioner. I grundserien 19/20 spelade hon 19 matcher och gjorde 39 mål. Hon har dessutom haft en framträdande roll i flera av Sävehofs Champions League-matcher, där det blev 37 mål på tio matcher.

– Naturligtvis kommer jag att sakna alla goa tjejer i Sävehof. Men även alla de duktiga människorna runt laget som sällan syns men som stöttat så mycket. Och förstås de supportrar som alltid uppmuntrar och berömmer, säger Amelia Lundbäck i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag är född in i Sävehof, tog till och med mina första steg i Qvist-hallen. Så jag hoppas att jag någon gång får möjlighet att återvända när situationen ser annorlunda ut. Men nu ska det bli jätteroligt att få spela för H65 kommande säsonger. Jag känner ju både tränaren och flera av tjejerna sedan tidigare. H65 är ju på många sätt raka motsatsen till Sävehof. En mycket mindre klubb med några få, riktigt hängivna personer som driver klubben. Jag tycker också att vi får ett lag som blir favoriter till SM-guldet. Förhoppningsvis blir det även många Europacup-matcher som jag verkligen älskar.

H65 Höörs tränare Ola Månsson är nöjd med sitt nyförvärv:

– Amelia Lundbäck är en matchvinnartyp. Det märkte vi redan i förra årets slutspel. Hon är redan en väldigt bra SHE-spelare. Dessutom finns det bitar som hon kan utveckla, bland annat assistspelet och försvarsspelet.

– Jag ser henne främst på mittnio och som trea i försvaret, men även på vänsternio. Jag har följt hennes utveckling i flera år och alltid tyckt att det funnits någonting extra där. Hon har utvecklat sin fysik och är mer mogen i sitt spel, men det finns mer att göra.

Amelia Lundbäck ansluter till laget när säsongen startar upp i början av juni. Kontraktet är skrivet på två år.

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close