IshockeyNyheterRedhawks

Malmö Redhawks värvar från SHL-konkurrent

Den danske landslagsspelaren Markus Lauridsen, 29, är klar för spel i Malmö Redhawks över de två kommande säsongerna.

Backen kommer närmast från spel i HV71 där han i fjol svarade för starka 30 poäng.

– Markus är en spelare som vi haft ögonen på under en längre tid. Under den senaste säsongen tycker jag att han tog ett stort kliv framåt och därför känns det extra kul att vi nu får ha honom hos oss. Han är en tvåvägsback som har väldigt fina egenskaper i det offensiva spelet. Vi ser honom som en av våra ledande spelare, som kommer att få ett stort ansvar i alla spelformer, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, till klubbens hemsida.

Utöver förmågan att bidraga med poäng offensivt är han både rörlig och positionssäker i det defensiva spelet. Dessutom har han förmågan att logga mycket istid.

– Det känns väldigt kul och inspirerande att komma hit. Jag vet att klubben vill uppåt och det vill jag också. Dessutom tycker jag det blir spännande med den nystart som sker här nu, med nya tränare. Jag känner många av mina nya lagkamrater sedan tidigare och det här blir lite som att flytta hem. Jag följde klubben nära som liten och det gör det extra roligt att nu få vara en del av den, säger Markus Lauridsen till klubbens hemsida.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close