FotbollHässleholms IFNyheter

Casper Burehed lånas ut till Hässleholms IF

Nu är det klart att talangen Casper Burehed från Lunds BK blir utlånad till Hässleholms IF.
Skånesport fick en pratstund med talangen.

Vad fick dig att ta beslutet att spela för Hässleholms IF?

-Det var väl egentligen att jag känner jag vill spela så mycket som möjligt denna säsongen. Lunds BK har fått ihop ett jättebra lag med många duktiga spelare och jag som gör mitt första år som seniorspelare på denna nivån hade fått det svårt och ta en plats. Sen känner jag väl själv att det är seniorfotboll jag vill spela. HIF var det bästa alternativet för mig just nu. Har blivit välkomnad från allra första början och märkte direkt att det var ett bra gäng.

Vad vet du om laget sedan tidigare?

-Det jag vet om HIF är väl egentligen inte jättemycket. Det är ett lag man alltid haft bra matcher mot. Något jag tänker på direkt är ju att HIF skrällde in sig i svenska cupen för 2 år sedan. Så det är helt klart ett lag med mycket kvaliteter. Vet att dem har ett väldigt ungt lag i år så det ska bli kul och se hur långt vi kan ta oss. 

Tror du ditt spelsätt passar in bra i HIF?

– Jag kommer framförallt bidra med mitt offensiva spel. Vill såklart producera poäng för att föra laget framåt. 

Vad har du satt upp för personliga mål/din målsättning?

-Ett mål är att ta en plats i startelvan och spela så mycket som möjligt under året men även göra poäng. Givetvis också att vi som lag ska vinna så mycket som möjligt.

Den 3 april skulle det ha varit seriepremiär och då derbymatch mot Kristianstad FC. Nu ställer Covid-19 till det och premiären är framflyttad till juni månad. Detta ger dig lite mer tid att spela in dig i laget?

-Precis, på ett sätt ser jag det positivt fast det såklart är en jätteallvarlig situation. Men nu har jag tid att spela in mig i laget och komma in i gruppen på ett annat sätt än vad jag skulle gjort om serien skulle börjat nu i helgen. 

Någon match du ser fram emot i serien?

–  Helt klart derbyt mot IFK Hässleholm. Vad jag har hört så blir det mycket folk på de matcherna så det ska bli fantastiskt kul.

-Annars är det en serie med många duktiga lag.


Casper Burehed 

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close