FotbollNyheter

Skånska fotbollsserierna skjuts upp

Precis som flera andra indrottsevenemtang skjuter nu Skåneboll upp seriespelet. Man följer de riktlinjer som beslutats av myndigheter.

Skånes Fotbollförbunds har så långt det är möjligt haft som ambition att dra igång de skånska fotbollsserierna. Klubbarna har förberett sig för seriestart under påskhelgen, men nu talar allt för att fotbollsstarten skjuts upp.

– Plan A från fotbollsförbundet är att stoppa allt seriespel fram till midsommar. Det är också det som flera distrikt beslutat tidigare. Nu får vi omvärdera vårt beslut och ställa in oss i ledet. Formuleringen är väldigt tydlig och skarp från både myndigheter och Riksidrottsförbundet, säger Mats Hansson, tävlingschef på Skånes fotbollförbund, till Sydsvenskan.

I början av veckan har enkät gått runt till alla fotbollsföreningar. Enligt Sydsvenskan var föreningarna redan innan beslutet negativa till Skånebolls hållning. I en enkät svarade mer än 50 procent av föreningarna att de inte ville börja spela.

Därför var Skånebolls tanke att skjuta upp seriestart till efter Kristi Himmelfärdshelgen till att börja med.

Men när Folkhälsomyndigheten på onsdagen gick ut och rekommenderade att alla matcher ska stoppas, lär Skånes fotbollförbund skjuta upp seriestarten, även om inget beslut är taget ännu.

– RF är tydligt med att allt ska ställas in i matchväg. Det gäller även barn, ungdom och junior, säger Mats Hansson, till Sydsvenskan.

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close