Handboll

Lugi presenterar ny herrtränare

Efter Tomas Axnérs dynasti presenterar Lugi nu hans ersättare: Danske succétränaren Marc Uhd, 33.

Tomas Axnér har varit Lugitränare de senaste tio åren. Nyligen blev det dock klart att han lämnar klubben för att ta över det svenska damlandslaget.

In hämtar man nuMarc Uhd, som närmast kommer från Naerbø i norska ligan.

– I en urvalsprocess där vi fört dialog med flera kandidater hamnade vårt val till slut på Marc och det känns riktigt spännande. Marc är bra på att ta människor, han är bra på att utveckla unga talanger och framförallt så vågar han spela med dem. Detta är de främsta egenskaperna som gjorde att valet föll på just honom. Som tränare är han väldigt ambitiös, både i det taktiska med förberedelser till matcher och i den individuella utvecklingen med spelarna. Danska förbundet är verkligen nöjda med honom i hans roll både i tränarteamet och med talangerna. Även de Norska kollegerna är samstämmiga om hans kvalité så jag är helt övertygad om att Marc är rätt tränare för LUGI, fortsätter Lugis sportchef, Kenneth Andersson, till klubbens hemsida.

– Jag kommer från några riktigt bra år i Naerbø där truppen i huvudsak bestod av unga lokala spelare och jag ser många likheter med LUGIs sätt att arbeta och det tilltalar mig mycket. Jag har sett de sista matcherna i serien och tycker det finns gott om spännande spelare med klara spetskompetenser och med så många unga spelare blir jag inte överraskad om flera av dem  tar stora steg i sin utveckling kommande säsong. Jag hoppas och tror att vi genom gemensamt hårt arbete på våra träningar kommer utvecklas riktigt bra, säger Marc Uhd till klubbens hemsida.

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close