skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyMalmö FBC

Malmö FBC värvar meriterat målvaktsnamn

Malmö FBC har gjort klart med sitt första nyförvärv inför kommande säsong.  Man gör det i form av den finska landslagsmålvakten Tiltu Siltanen.

– Detta är en värvning i högsta internationella klass och en tydlig signal med att vi menar allvar. Säsongens sportsliga framgångar och lagets utveckling ligger såklart till grund för att vi är intressanta för utländska toppspelare. Tiltu kommer förutom starkt målvaktsspel tillföra mycket rutin och professionalitet till laget, säger sportchefen Mats-Ola Nimgård till klubbens hemsida.

Tiltu Siltanen, född 1989, har en gedigen meritlista att skylta med. Över 50 landskamper för Finland, inkluderat två VM. Lägg därtill Champions League-spel.

– Perfekt att få in en målvakt med massor av internationell erfarenhet och en stor hunger på att utvecklas, detta spetsar helt klart till konkurrensen. Jag vill påstå att vår målvaktsuppsättning är svårmatchad i ligan och vårt försvarsspel kommer växa ytterligare med den. Tiltu är en ruskigt actionssnabb, aktiv och aggressiv målvakt som gillar att styra sitt försvar. Hon kommer till Sverige för att utvecklas, utmaningen i världens bästa liga och vinna såklart, säger huvudtränaren Mikael Jeppson till klubbens hemsida.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close