Fotboll

Officiellt: Jasmin Sudic lägger skorna på hyllan

Medier har tidigare rapporterat faktumet – men nu går även Trelleborgs FF ut med att Jasmin Sudic avslutar karriären.

Jasmin Sudic har, trots en skadetyngd karriär, lyckats hålla sig relevant på den stora fotbollsscenen i Sverige.

Efter att ha kommit upp i Malmö FF:s ungdomssektion till A-lag har mittbacken representerat Mjällby AIF, BK Häcken och senast Trelleborgs FF.

Efter fyra korsbandsskador, där den senaste hållit Jasmin Sudic borta från spel i nära ett och ett halvt år, väljer 29-åringen nu att lägga skorna på hyllan.

– Jag lade av vid rätt tillfälle, jag hoppas ha barn en dag och kunna leka med dem, säger Jasmin Sudic. Jag tror att jag bara hade förvärrat situationen om jag fortsatt att spela. När kroppen säger ifrån så vet man att det är slut, säger han på TFF:s hemsida.

Trots att det officiella beslutet kommit först under våren 2020, har tankarna om att dra sig tillbaka funnits länge.

– När säsongen 2019 började så hade jag bestämt mig för att karriären var över. Jag behöver inte gå allt för djupt in på hur jag kände och vilken situation jag hade, men livet sidan om fotbollen var inte det bästa. Det fanns privata omständigheter samtidigt som var väldigt tunga för mig, och när jag tog beslutet att lägga av så var det ett enkelt beslut, säger han till hemsidan.

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close