Nyheter

Säsongens första nyförvärv för IBK Lund

Idag presenterade IBK Lund Dam SSL sitt första nyförvärv för kommande säsong. Anna Nilsson ansluter från Malmö FBC. Den 21-åriga anfallaren Anna Nilsson ansluter från kommande säsongs seriekollega Malmö FBC. Avtalet är skrivet över två säsonger.

Det är en förväntansfull Nilsson som har stora förhoppningar med det nyskrivna kontraktet och att få representera Lund de kommande två åren.

– Det känns väldigt spännande att ha skrivit kontrakt med klubben och ser framemot att spela för Lund. Det ska bli roligt att lära känna alla nya lagkamrater och ledare. Jag ser verkligen framemot att säsongen drar igång, säger Anna Nilsson i ett pressmmeddelande.

En nöjd tränarstab välkomnar Nilsson med öppen famn. Hon beskrivs som en intelligent allround spelare som är lugn och trygg.

– I Anna Nilsson får vi viktig SSL-rutin. Därför är vi väldigt glada över att hon signat på för två år. Anna är en smart spelare som kan spela på flera positioner, menar assisterande tränare Aron Olsson och fortsätter:

– Första intrycket av henne är att hon är en snäll, lugn och trygg person, som kommer passa bra in i vårt unga lag. Med Anna i laget är vi ett steg närmre att få den trupp vi vill ha inför SSL-äventyret.

Anna Nilsson har varit under luppen sedan flera år tillbaka. Föreningen är väldigt nöjda över att äntligen ha henne på plats i Lund.

– Vi har följt Annas karriär och utveckling under en längre tid och är väldigt glada över att hon väljer att spela för Lund de kommande åren. Hon har tagit flera steg i sin utveckling efter att hon tog klivet till SSL för tre säsonger sedan. Nu tror och hoppas vi på att hon kan ta ytterligare steg i vår miljö, menar Föreningskoordinator Ludvig Nilsson.

Foto: Patrik Palm

Relaterade artiklar

Back to top button
Close