NyheterTrav

Ändringar i Breeders Course

Coronakrisen ändrar förutsättningarna för den första 3-årsserien i Breeders Course.
Försöket i Milano (14 april) utgår och för försöket i Wolvega (15 maj) ser det i dagsläget tufft ut, istället blir det fyra försök i Sverige och finalen – med en miljon i förstapris – ligger kvar på Solvalla den 31 maj.

– Vi har noga följt utvecklingen runt om i Europa och tagit del av de pandemibegränsningar som gäller i respektive land. Det innebär tyvärr att vi måste ställa in uttagningsloppet i Milano och med stor sannolikhet även loppet i Wolvega, säger Magnus Rundgren, vd för Breeders Course. Vi beklagar det, men i det rådande läget måste vi alla se till människors hälsa i första hand.

Efter ett samråd med Svenskt Travsport har Breeders Course beslutat att det kommer att köras fyra uttagningslopp i Sverige där de TRE främsta hästarna (som är anmälda till Breeders Course) kvalar in till finalen.

Uttagningar

29 april: Solvalla.

9 maj: Åby.

13 maj: Solvalla.

13 maj: Jägersro.

Final

31 maj: Solvalla.

– Vi hade en fantastisk final förra året då Aetos Kronos vann på nytt världsrekord. Nu gör vi vårt bästa för att få en ny stor final, trots yttre omständigheter som vi inte kan rå över, säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla.

Skulle Holland öppna för travsport i maj och Wolvega få tillstånd att tävla den 15:e maj blir det fem försök och därmed de två främsta samt de två bästa treorna från varje försök som kvalificerar sig till finalen.

Samtliga försök och finalen avgörs över 2140 meter.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close