skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyMalmö FBC

Malmö FBC värvar meriterad finländska

Malmö FBC förstärker med backen Silja Eskelinen, som närmast kommer från det finska mästarlaget SB-Pro.

26-åriga Silja Eskelinen är i grunden back, men spelade även forward under den gångna säsongen och noterades för 18 poäng (6+12) på 21 matcher.

– En spelare som är noggrant rekryterad inte bara för sin innebandykompetens utan även för sitt driv, sin målmedvetenhet och professionalitet, säger Malmö FBC:s sportchef, Mats-Ola Nimgård, i ett pressmeddelande.

Utöver flera säsongers i den finska högstaligan har Silja Eskelinen gjort en utlandssejour med ett par säsonger i schweiziska topplaget Piranha Chur.
På meritlistan finns också ett 50-tal landskamper för Finland, två VM-slutspel och tre Champions Cup för klubblag.

– Det är ingen duvunge vi får in i Silja utan en internationellt erfaren spelare. Samtidigt en oerhört ödmjuk tjej som har ett stort driv att komma till Sverige för att spela i världens bästa liga. I grunden är Silja värvad som en försvarsspelare där hon är duktig på att hålla uppe ett högt passningstempo och ta avslut utifrån. Hon har samtidigt gjort en imponerande säsong som defensiv balansspelare i en av finska ligans poängmässigt starkaste kedjor, så återstår lite att se var hon positionsmässigt landar, säger huvudtränaren Mikael Jeppsson.

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close