HandbollNyheter

Ny huvudtränare i OV Helsingborg

OV Helsingborg HK har gjort klart med Toni Johansson, 30, som ny huvudansvarig tränare för herrlaget.

Under säsongens slut ersattes den dåvarande OV-tränaren Krister Lindgren. Ersättarna då hette Mats Engblom, Joel Tulldahl och Per Carlén.

Nu har klubben hittat en permanent lösning till kommande säsong i Toni Johansson.

– Det ska bli oerhört spännande och lärorikt att få leda OV:s Herrar de två kommande säsongerna. Från första kontakt har OV visat upp en väldigt stor professionalitet vilket är det jag eftersträvar. Herrlaget har de senaste säsongerna känts som den ”sovande björnen” och jag både tror, och hoppas, att jag kan väcka den så vi kan nå den framgång som klubben suktar efter, säger Toni Johansson till klubbens hemsida.

– Vi har efter tränarbytet i februari sökt efter en ny huvudansvarig till tränarposten, och ganska snabbt hade vi ett par intressanta namn att jobba på. Toni stack ut med sin ungdomliga drivkraft och hans tydliga sätt att se på handboll. Vi sökte en ledare med en klar bild av hur laget ska byggas och hur de ska spela samtidigt som det fanns dokumenterad erfarenhet att utveckla ungdomar in i elitverksamhet. Vi tycker oss verkligen ha funnit detta i Toni och ser väldigt mycket fram emot att han börjar jobba i föreningen och med vår trupp i sommar, säger Dennis Pettersson i OV herrs sportgrupp, till klubbens hemsida.

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close