Fotboll

Möjlighet till spel för unga – seniormatcher skjuts fram

Skånes fotbollsförbund ger klartecken för spel i barn- och ungdomsserierna. Men samtidigt kommer besked om att allt matchspel för seniorer skjuts fram till i sommar.

Nya direktiv från Folkhälsomyndigheten, att seniorer inte ska spela träningsmatcher, sätter stopp för de fotbollslag som tänkt göra just det; spela träningsmatcher.

Svenska fotbollförbundet följer råden från Folkhälsomyndigheten och både tränings- och tävlingsmatcher för vuxna kommer att stoppas.

– Efter myndighetens förtydligande står det klart att inga matcher inom seniorfotbollen kan spelas, varken tävlings- eller träningsmatcher, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand i ett pressmeddelande.

Anledningen till att det går att starta igång på ungdomssidan bygger på att FHM anser att smittorisken är väldigt liten i de åldrarna och att myndigheten uppmanar till fysisk aktivitet och idrottande.

Seriespelet för seniorer är fortsatt framflyttat, men efter fredagens möte sattes ett datum: 15 juni. Ett riktmärke för då man hoppas kunna vara igång med tävlingsmatcher.

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close