HandbollIK LåganNyheter

Christian Lindvall ny tränare i IK Lågan

I helgen blev det klart vem som tar över ansvaret som herrtränare i IK Lågan. Christian Lindvall är en tränare med stor rutin, vilja och drivkraft till att utveckla och förändra. Inspiration hämtar han bland annat genom det han älskar, att resa  med familjen och goda vänner och alltid till nya platser.

Senaste tränaruppdraget hade han i HK Ankaret. Under de fyra säsonger han var där vann man div 2 och gick upp i div 1 redan första året. Det senaste två åren har han tagit laget till allsvenskt kval. Efter missat kval förra säsongen fick han i år aldrig chansen till att spela om det pga Corona epidemin..

Trots fina framgångar blev avslutet från klubben inte lika bra. Dels fick ni inte genomföra kvalspel till allsvenskan pga rådande läge men även kommunikationssvårigheter om förlängningen av ditt kontrakt med klubben?
– Ja verkligen. Efter fyra fina och framgångsrika år kändes det vemodigt och ovärdigt att lämna killarna på sättet som skedde. Dels fick vi inget naturligt avslut sportsligt och när man ställde in kvalspelet tycker jag att man kunde skött kommunikationen kring förändringen av ledarkonstellationen på ett bättre sätt.

Fick du nån förklaring till varför du inte fick fortsätta?
– Man förklarade att man var jättenöjd med min insats under dom fyra åren men man ville ha en ”nystart”, punkt. Ingen mer förklaring.

Detta öppnade dock upp det för andra klubbars intresse för dig och i helgen blev det då klart med nytt kontrakt som herrtränare till IK Lågan. Varför föll valet på IK Lågan och hur ser du på uppdraget?
– Jag har en positiv erfarenhet av föreningen och delar av laget sedan tidigare. Det presenterades en tydlig och realistisk målsättning i klubben för herrarna som tilltalar mig och jag ser det som en härlig utmaning att tillsammans med spelarna, övriga ledare och klubben trogna supportar att nå dit.

Var det ett svårt beslut?
– Nej, det blev inget svårt beslut när jag hörde att spelarna i laget var väldigt positiva till att jag skulle komma tillbaka.

Vet du något om övrig ledarstab omkring dig?
– Vi bearbetar just nu några namn men ingenting är klart ännu. Så fort det blir så kommer vi att kommunicera ut det.

Vad är dina förväntningar och målsättning på laget? 
– Att vi tillsammans kan skapa en bra miljö där vi kan utvecklas som handbollsspelare och personer. Vi ska ha roligt och vi ska sätta en tydlig och realistisk målsättning utifrån vår kompetensnivå. Alla ska känna sig delaktiga och alla ska ta ansvar. Jag hoppas att målsättningen blir ett snabbt återtåg till division 1. När vi väl är där ska vi vara bättre förberedda än senast.

Några nyförvärv eller någon som lämnat klubben?
– Det jobbas på högtryck i sportkommittén med just dessa bitar och vad jag hört är minst två nya spelare i princip klara. Fler kontakter är tagna så jag hoppas snart veta vilken slutlig trupp jag har till mitt förfogande. Ingen har lämnat vad jag har förstått.

Vilken tränarstil har du? 
– Med den erfarenhet jag har skaffat mig genom åren känner jag mig avslappnad och trygg i mitt ledarskap. Är lugn och höjer sällan rösten. Är demokratisk och ställer stora krav på hela gruppen att ta ansvar för våra gemensamma överenskommelser.

Hur ser det ut framöver? 
– På grund av rådande läge kommer det att krävas en hel del egenansvar för att förbereda sig, främst fysiskt. Men vår förhoppning är att kunna köra igång någon form av kollektiv träning i början av sommaren. Den får naturligtvis anpassas utifrån de rekommendationer som gäller. Alla kan spela handboll så den biten fixar vi snabbt tillsammans efter sommaruppehållet. Tittar på att eventuellt åka på en turnering i slutet av augusti, men ingen är ännu bestämt.


Christian Lindvall Tränare IK Lågan 

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close