Nyheter

Inget Hästarnas Mästare i år

Arrangören Svensk Galopp meddelar att Hästarnas Mästare på Jägersro Galopp i Malmö inte kommer att genomföras den 3 juli som planerat.

Trekampen Hästarnas Mästare var ett av Svensk Galopps mest populära och uppskattade evenemang förra året.

Men det här året är inte likt något annat år och efter att noga ha följt råd och anvisningar från Folkhälsomyndigheten flyttar vi helt enkelt fram årets upplaga av Hästarnas Mästare till 2021.

– Det är med stor sorg som vi inser att vi inte kan bjuda vår publik på en av årets höjdpunkter. Men i rådande läge är det viktigast att vi tar vårt ansvar för att minimera smittspridningen av covid–19, säger Anna Thelander, eventansvarig för Hästarnas Mästare.

Efter fjolårets succé med Klara Hammarström, Adrian Kolgjini, Fredrik Janetzky och Maria Gretzer var arbetet tidigt igång med en uppföljning. Tanken var att sex deltagare skulle vara med i årets upplaga; två vardera från galoppsporten, ridsporten och travsporten.

– Våra sex deltagare är naturligtvis ledsna, de hade sett fram mot evenemanget men förstår givetvis den allvarliga situationen, säger Thelander och avslöjar samtidigt:

– Samtliga sex har direkt tackat ja till att vara med nästa år.

Planen är att Hästarnas Mästare istället ska avgöras första fredagen i juli 2021.

Hästarnas Mästare är en trekamp där deltagarna tävlar i trav, galopp och banhoppning under en kväll på Jägersro Galopp. Evenemanget skulle ha ägt rum den 3 juli i år.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close