FotbollHörby FFNyheter

Idén som blev verklighet på Hörby Idrottsplats

På Hörby Idrottsplats har nu idén om sarger blivit verklighet. Joakim Lindén är projektansvarig för det nya bygget. Dessutom en av tränarna för P/F14 och sitter med i föreningens ungdomsgrupp.

Hur ser bakgrunden till bygget ut?
– Idén ska inte jag ta äran av, det finns många andra inblandade. Jag och en tränare för årskullen över vårt lag började samtala om att vi saknade sarger, dels kunna träna lättare och att kanske eventuellt kunna hålla sammandrag hemma. Efter att vi smygtittat på hur grannklubben Höörs IS hade gjort, så tog jag fram lite ritningar och förslag på förbättringar. Och tillsammans med klubben och kommunen så drog vi slutligen igång.

Anledningen till bygget?
– Regelverket för tre-manna fotboll säger att antingen så hjälper föräldrar till att agera “vägg” så att bollen hela tiden kan vara i spel eller så finns det lite olika varianter på sarg. Men på träningar så har vi inte så många föräldrar på plats att de kan agera “vägg” och det är betydligt smidigare att ha en permanent sarg.

Hur lång tid har projektet tagit?
– Tillsammans med ett gäng andra tränare och föräldrar så tog det inte mer än en helg att bygga tre sarger. Sen har vi självklart några timmars planering oxå, men det är inga längre stunder. Kostnaden är inte heller så farlig och i vårt fall så har företag gått in och sponsrat merparten vilket vi är tacksamma för.

Vem är detta till för?
– Tanken var att det var till för barnen som spelare tre-manna fotboll, de allra minsta barnen. Men direkt så var de flesta ungdomslagen där och spelade. Ett tätare och mer tekniskt spel och lite annorlunda. Det gläder att många fler kan dra nytta av dem.

Hur lång tid har det tagit från ax till limpa?
– Från det att vi bestämde oss tills det var färdigt, så tog det inte mer än ett par veckor. Sen var det mycket när, var och hur som drog ut på tiden, och självklart årstiden. Ingen som ville snickra i minusgrader.

Är allt spelklart?
– Ja, allt är färdigt. Det var bara de specialgjorda näten i Hörby FF färger vi har väntat på men nu är de också på plats. Det är bara ett par nät till mellan målen som vi väntar på. Idag var det fullt på alla banorna. 

Hur kommer ni att kunna “hålla avstånd”?
– Många i vårt lag leker och brottas på förskolan och nu tränar de på en fotbollsplan. Men vi gör allt vi kan för att säkerställa att de håller avstånd. Nu när vi har tre sarger, så sprider vi t ex ut dem i mindre grupper och på längre avstånd. Föräldrar till vår åldersgrupp har ett undantag de första träningarna så barnen känner sig trygga. Sen får inte de heller vara med inne på anläggningen.

Hur ser framtiden ut?
– Framtiden i klubben ser ljus ut trots pandemier. Många barn, ungdomar och vuxna som vill hålla igång. Och när vi fyller på med att starta årets bollskola den 16 maj så har de sarger direkt att börja spela på.

     

             


Joakim Lindén Hörby FF 

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close