IBK LundInnebandyNyheter

Målvakt senaste nyförvärvet av IBK Lund

IBK Lund har idag presenterat det senaste nyförvärvet för sitt SSL-lag. Målvakten Johanna Birgersson, född 1998, ansluter från fjolårsseriekollegan Sävsjö IBK. Kontraktet är skrivet på tre säsonger.

Johanna Birgersson har under de senaste säsongerna varit en nyckelspelare för Sävsjö och har varit högst bidragande till att laget tog sig upp till Allsvenskan inför fjolårssäsongen. Nu väntar ett nytt äventyr för 22-åringen när hon ska representera IBK Lund i Svenska Superligan.

– När Lund hörde av sig och frågade om spel i SSL var svaret ganska enkelt. Att få chansen att spela i SSL har alltid varit ett mål så svaret blev direkt ja säger Johanna Birgersson.

– Vi har försökt locka ner Johanna till Skåne ett tag nu, till slut klaffade allt och hon sa ja. Vi ser fram emot att hon ska komma ner och spetsa till konkurrensen på vår målvaktssida. Väldigt roligt att se vad hon kan göra på nästa nivå, då hon tidigare har tillhört Allsvenska Sävsjö, säger huvudtränare Johan Gustafson till klubbens hemsida.

– Jag kan med säkerhet säga att det är den målvakt i södra Sverige på förbundsnivå som haft mest att göra under förra säsong. Det tror jag har gjort att hon är mer redo nu än tidigare. Vi har uppfattat henne som seriös i det hon gör vilket visas genom engagemanget i hennes spel.

Foto: Patrik Palm

Relaterade artiklar

Back to top button
Close