IBK LundInnebandyNyheter

IBK Lund flyttar upp talang

IBK Lund väljer att flytta upp en av föreningens största talanger på pojksidan, Abel Benkö. Avtalet är skrivet över tre säsonger.

Framtidsnamnet Benkö får nu chansen i Div.1, en av många egna produkter som på sikt kommer ges möjlighet till att gå hela vägen upp inom föreningen.

– Väldigt roligt att vi lyfter upp en av våra största talanger till H1. Vi känner att Abel med sin fysik, attityd och fina spelsinne är mogen att ta klivet upp och bidra i H1 redan kommande säsong. Detta är också en del i vår satsning på egna produkter där vi kommer att ge flera unga killar chansen i både H1 och H2 vilket ni kommer få se mer av framöver, berättar Sportchef Christer Sölve till klubbens hemsida.

Benkö beskrivs som en mogen och fysisk spelare som är trygg i sin bollbehandling.

– Abel är en ung och mycket lovande spelare och att han dessutom är en egen produkt är såklart alltid extra roligt. Abel har trots sin unga ålder en mycket mogen spelstil och en bra fysik. Han har en bra blick för spelet och är väldigt trygg med bollen, menar assisterande tränare Martin Andersson.

Det är en förväntansfull yngling som ser stora utvecklingsmöjligheter och har en långsiktig plan för sitt spelande i Lund.

– Mina förväntningar inför kommande säsong är att kriga om en startplats i laget, men också utvecklas som spelare och person. Hoppas också på att få hjälpa laget att ta steget upp till Allsvenskan, säger Abel Benkö.

Foto: Patrik Palm

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close