Nyheter

Torntränaren om rådande läget: “Gäller hålla humöret uppe”

Ovissa tider råder. Men inför den stundande seriepremiären har Torns IF en fast inställning.
– Vi har siktet inställt på den 13 juni, säger tränaren Richard Ringhov.

Gång på gång har årets division ett-säsong fått se sig framflyttad. Spelare och tränare av de ingående lagen har funnits sig i en vardag av många frågor och få svar.

– Såklart har det varit påfrestande att hela tiden få ställa om. Att säsongen blivit framflyttad är lika för alla. Vi får se sedan vem som hanterar det på bästa sätt., säger Torntränaren Richard Ringhov.

Han ser dock några fördelar med en framskjuten seriepremiär.

– Vi har ju ett antal nya så det är bara bra att de får tid på sig att acklimatisera sig. Mer tid ger oss möjligheten att spela oss samman ytterligare.

Hur pass motiverade är dina spelare?

– Jag tycker killarna är målmedvetna och jobbar på riktigt bra. Bra fart på träningarna där vi varvar tempospel med att jobba med vårt spelsätt.

– Vi tränar på och just nu tränar vi fyra pass i veckan. Vi har siktet inställt på den 13 juni, om det sedan blir så är en annan sak, säger Richard Ringhov.

Spelschemat är ännu inte fastställt. Vem som blir Stångbylagets inledande motståndare står därför utom vetskap.

Men Richard Ringhov menar att det är viktigt att förbli i nuet.

– Vi har ju aldrig varit i situationen innan så vi får se när vi väl kommer igång. Det gäller att köra på träning efter träning, vecka ut och vecka in, och hålla humöret uppe. Man är ju annars van att jobba inför kommande match, men så är det inte nu, och det ställer höga krav på både tränare och spelare.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close