skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Fotbollscampens Henrik Albertsson: ”Bidra till ökad rörelseglädje och försöka aktivera barn och ungdomar”

Henrik Albertsson är killen bakom sidan Pojkfotboll i Skåne har tillsammans med Röstånga IS tränare Tim Hansson startat upp ett nytt projekt, Fotbollscampen där drivkraften var lika enkel som självklar.
– Främst att vara med och bidra till ökad rörelseglädje och försöka aktivera barn och ungdomar.

Vad är idén bakom fotbollscampen?
– Först och främst var tanken att starta fotbollscamp för att aktivera fler barn. Det finns många fotbollstokiga barn och vi ville göra något för dem. Sen är utbudet av camper inte enormt och för alla klubbar är det inte så enkelt att starta upp en heller, då är vi där och bidrar. Sen har vi märkt att detta är ett bättre sätt för klubbarna att tjäna pengar på än att gå och sälja diverse produkter.

Hur vill ni sammanfatta helgens camp?
– I helgen har vi varit på vackra Trollevallen med 40 barn från Trollenäs IF, Höörs IS, Teckomatorps SK och Eslövs BK. Vi har haft olika teman varje dag som våra deltagare har behärskat på bra sätt och utvecklat sina kvaliteter i under helgen.

Hur mycket tid lägger ni ned på förberedelse?
– En hel del skulle jag säga. Vågar inte riktigt räkna på antalet timmar. Vi planerar marknadsföringen och genomförandet med mera. Nu lyckades vi fylla denna campen vilket vår samarbetsförening Trollenäs IF hjälpt oss med.

Vad är det som driver er att genomföra detta?
– Främst att vara med och bidra till ökad rörelseglädje och försöka aktivera barn och ungdomar. Att kunna bidra till föreningarna som får en inkomst genom att vara med och arrangera. Men även kunna bidra till föreningarna som får möjlighet att skicka spelare från sina äldre ungdomslag som får möjlighet att testa på ledarrollen.

Ni har en ny fotbollscamp nästa månad. Kommer ni göra några ändringar?
– Vi kommer sätta oss i dagarna och utvärdera helgen. Sen kommer även deltagarna få en enkät och där går vi igenom åsikterna och ser vad vi kan utveckla till Flyinge IP den 15-17 juni

På dagens pass var det endast två tjejer. Varför är det så och hur ska ni nå ut till flera?
– Vi tycker självklart att det är tråkigt. Vi har försökt marknadsföra oss mot tjejer såväl som pojkar men det har inte riktigt funkat. Vi har analyserat och funderat vad vi kan förändra så den 1-2 aug kommer vi köra en camp tillsammans med TFK Nova Eslöv för endast tjejer. Ska bli spännande.

Hur mycket folk är det som är involverade?
– Jag och Tim har det yttersta ansvaret gällande all planering. Sedan sköter samarbetsföreningen lunch och mellanmål. Dom bidrar dessutom med unga spelare (15+) som är med som assisterande tränare. Vi hoppas såklart att någon ska ta steget och bli ungdomstränare på sikt.

Om man som förening saknar en sommaraktivitet för barnen och känner att Fotbollscampen kanske är konceptet. Vad gör man då?
– Då går in på vår hemsida och fyller i formuläret ”Bli samarbetsklubb” så kontaktar vi.

Fler foton från campen finns på deras facebooksida:

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close