IBK LundInnebandyNyheter

IBK Lund värvar talang från Bjärred

IBK Lund presenterade under måndagen ett riktigt talangnyförvärv i Gabriel Fogwall som ansluter från Div.2-laget Bjärreds IBK. Avtalet är skrivet på två säsonger. Den unge anfallaren har producerat hela 61 poäng i Herrar Div.2 och Juniorallsvenskan på 27 matcher under fjolårssäsongen. 

Fogwall beskrivs som en av distriktets största talanger. En poängspelare som har producerat rikligt i Div.2.

– Det är mycket glädjande att ytterligare en av Skånes största talanger klar för IBK Lund. Gabriel är en spelare som snittat över 70 poäng de senaste tre åren och vi kan nog med stor säkerhet säga att vi nu har seriens bästa rightfattade uppsättning. Vi hoppas och tror att vi kan hjälpa den duktige forwarden att ta ytterligare ett steg i sin utveckling, berättar sportchef Christer Sölve till klubbens hemsida.

Den rightfattade forwarden beskrivs som en teknisk spelare. Han upplevs som lugn och trygg i sitt spel samt en person som kommer fungera väl i gruppen.

– Gabriel är en poängspelare med magiska handleder och ett väldigt fint spelsinne. Han har trots sin unga ålder visat upp att han bidrar med ett mycket lugnt och tryggt spel. Det kommer att bli otroligt kul att få följa Gabriel i hans karriär och han kommer att passa in helt perfekt i gruppen, menar en väldigt nöjd assisterande tränare Martin Andersson.

Lunds satsning mot Allsvenskan och dess unga trupp var det som tilltalade 18-åringen.

– Jag kände att det var dags för nya utmaningar och Lund har en spännande satsning på gång. Ett ungt och talangfullt lag där man kan utvecklas mycket, säger Gabriel Fogwall.

Foto: Patrik Palm

Relaterade artiklar

Back to top button
Close