skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotbollNyheter

FC Rosengård vill bli att räkna med även på futsalscenen

Skåne har fortfarande en bit kvar till att bli ledande inom futsal. I FC Rosengård hoppas man bli en aktör som breddar sporten i länet. 
– Vi ligger en bit efter, här i Skåne. I Göteborg, exempelvis, har de kommit längre med sin satsning på futsal, säger Björn Svensson, administrativ ledare för seniorlaget i futsal. 

FC Rosengård har varit igång med sin futsal-verksamhet i fyra år. Genom att locka till sig spelare från runt om i Malmöregionen har lagets lyckats bli en stark faktor på den lokala futsalscenen. 

Skåne är dock alltjämt ett län som ligger efter de riktigt framstående. Men potentialen att klättra i hierarkin är oemotsagd. 

– Det jag ser här är enorm potential. FC Rosengård som förening – som gör ett jättebra arbete, såväl med fotboll som i samhället – tillsammans med alla ungdomar runt om i regionen infriar stora möjligheter, Björn Svensson, som är administrativ ledare för seniorlaget i futsal samt tränare i ungdomssektionen. 

Björn Svensson anslöt till FC Rosengård och futsallaget för två säsonger sedan. 

Hans initiala uppgift var att bredda verksamheten och integrera fler spelare i satsningen. 

– Jag kom hit efter att ha varit ungdomstränare i fotboll. Jag har varit fast i futsal sedan jag lärde känna sporten. Det är en väldigt rolig idrott som tar tillvara på ungdomars kärlek till fotboll – precis som vi i Rosengård vill göra, säger han. 

Med sin bakgrund inom Malmöfotbollen visste Björn Svensson att därifrån fanns ett stort överskott att hämta till futsalen. 

– Inom fotbollen är det väldigt många som lägger av av olika anledningar. Ofta så premieras de spelare som är fysiskt utvecklade, hellre än de som har teknik och spelförståelse. För oss, att kunna plocka upp dessa tekniska spelare och introducera dem för futsal, är en viktig möjlighet för oss. 

Björn Svensson fortsätter: 

– Vi vill ju att ungdomar ska fortsätta röra på sig. Och då vill vi som futsalorganisation erbjuda dem en plats hos oss. Skåne är ett av de distrikt som är starkast inom ungdomsfotbollen – och tänk så många spelare som hoppar av, säger han menande.

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close