Nyheter

IFK Simrishamn hoppas bli en nykomling att räkna med

Nykomlingen IFK Simrishamn är ödmjuk inför starten i division tre. Men man tänker inte be om ursäkt för sig. 
– Det kommer krävas en hel del av oss, säger tränaren Marcus Svensson. 

Seriespelet står för dörren, men försäsongens längd har stundtals varit påfrestande, menar Marcus Svensson.

– Det har varit svårt att förhålla sig till alla besked som kommit. Som nykomling har vi gått och laddat för att vara redo. Nu har vi ett slutgiltigt besked, och det känns väldigt skönt, säger han. 

Vilka knep tar man till för att hålla modet uppe hos spelarna?

– Det krävs att man som tränare har ett engagemang. Klart att vi tränare stundtals också varit lite uppgivna – men det gäller att hålla masken inför spelarna. 

Marcus Svensson fortsätter:

– Man har fått dela upp försäsongen i olika perioder: köra hårt ibland, lättare ibland. Addera andra inslag än bara det fotbollsmässiga. 

Under fjolåret visade IFK Simrishamn prov på imponerade slagstyrka, då man avancerade från division fyra obesegrade. 

I år ska laget prövas på nytt. 

– Vi har en del spelare som inte varit på den här nivån tidigare, men som vi tror kommer klara av det. Det blir ett test för dem. 

Vad tar ni med er från fjolårssäsongen in i den kommande?

– Att resultat bygger självförtroende. En bra start kommer krävas för att kunna hänga med de andra lagen. I år möter vi bättre lag och det gäller att vi är påkopplade från start, säger Marcus Svensson och fortsätter: 

– I övrigt så är vi trygga i vårt grundspel och hur vi ivill agera på plan. Förra året praktiserade vi en hel del offensiv, i år blir det mer fokus på defensiven. 

Denna säsong kommer division tre att avgöras genom enkelserie, vilket innebär att lagen endast möts en gång. 

– Vi har valt att ha en lite mindre trupp, i och med att vi inte har något reservlag. Det gör oss kanske lite känsliga för skador, men samtidigt är det en enkelserie med elva matcher. 

Vilka övriga skillnader finns i er spelartrupp?

– Jag tror vi kommer vara bättre fysiskt i år. Vi har bättre träningsstatistik, fler som tränar regelbundet. Vi har fått in tre spelare samtliga med rutin från minst division tre – som ar ett kriterium vi hade. 

Det låter inte som ni vill komma med mössan i hand till det stundande seriespelet.

– Nä. Men samtidigt måste man ha respekt för att det är en ny nivå vi är på, en nivå många av våra spelare inte varit på tidigare. Jag tror de kommer klara det galant – vi har inget att be om ursäkt för. 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close