Nyheter

TFF ges möjlighet att värva Pa Konate

Under våren har Pa Konate tränat med TFF. Svensk fotboll har nyligen fått ett extra övergångsfönster – vilket gör en värvning av vänsterbacken möjlig.

FIFA har godkänt en föfrågan från Svenska Fotbollsförbundet, vilket nu gör det möjligt för svenska klubbar att värva spelare mellan 31 maj till den 13 juni.

Det extra transferfönstret innebär att lagen kan värva nya spelare men också att de spelare som redan värvats kan bli spelklara och att pågående lån kan förlängas.

För Trelleborgs FF:s del öppnar detta för en värvning av Pa Konate. Den 25-årige vänsterbacken har tränat med klubben under våren.

Först i väntan på andra alternativ, men med tiden har TFF framstått som det mest självklara.

– Nu när vi vet att det blir start den 14 juni kommer sådana frågor upp på bordet. Vi får ta det rent allmänt hur vi ska förhålla oss, även till det transferfönster som kommer i sommar. Sedan vet vi om att det blir tätare spelschema nu också, det ska vi också kunna hantera, säger klubbdirektören Mattias Kronvall till Trelleborgs Allehanda.

Han fortsätter:

– Vi kommer givetvis ta upp den frågan för beslut, utifrån hur truppen ser ut och ekonomin för det. Vi får avvakta lite.

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close