skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Sporten i Skåne bjuder på stort underhållningsvärde

Är man idag bosatt i Skåne och älskar sport finns det gott om alternativ. Här finns exempelvis topplag när det handlar om både fotboll och ishockey, men också en mindre sport som handboll. Så här i länet finns en hel del underhållningsvärde för den som är ute efter att se på sport.

Att titta på sport är både kul och underhållande, inte minst om man själv kan vara på plats. Bor man i Skåne finns både många och bra alternativ för detta. Framförallt om man är intresserad av fotboll, ishockey eller handboll.

Malmö FF flest SM-guld i Sverige
När det kommer till fotboll finns Malmö FF som är ett av Sveriges bästa fotbollslag, som år efter år är med och slåss om SM-guld. Faktum är att MFF vunnit Allsvenskan hela 20 gånger, vilket gör att man har flest guld i fotboll på herrsidan här i Sverige.

I samma serie hittar vi också Helsingborg. Inte lika starka, men känslan är att man är på väg åt rätt håll efter åren nere i Superettan. En tiondeplats förra säsongen som nykomlingar får ändå ses som godkänt. Lyckas man göra några rätta beslut framöver kan klubben fortsätta klättra uppåt. 

Hos spelbolag som Betsson, Unibet och Bethard, som alla tre erbjuder bra oddsbonusar, kunde vi i början på året se MFF i toppen över de lag som man tror mest på i Allsvenskan 2020. Samtidigt har Helsingborg flera kliv kvar innan man kan hamna på Malmö FF:s nivå, vilket också syntes på de odds som fanns tillgängliga hos nämnda spelbolag.

Rögle BK och Malmö Redhawks i SHL
Även inom hockeyn har Skåne högt underhållningsvärde där vi kan hitta både Rögle BK och Malmö Redhawks. Det förstnämnda laget stod för en mycket stark säsong 2019/2020 och slutade trea i SHL-tabellen innan säsongen var tvungen att avslutas.

För Malmö Redhawks blev det en niondeplats, tre placeringar sämre än säsongen innan alltså. 

När det kommer till hockeyn är det mer svårtippat hur Rögle BK och Malmö Redhawks kommer stå sig när den nya säsongen drar igång senare i år. Men ska man tro på bettingsidorna är Rögle ett lag för mitten, medan Malmö får kämpa lite längre ned i tabellen. Men det är odds här och nu, innan allt ska avgöras kan mycket hända på vägen givetvis.

Flera lag i Handbollsligan
Handboll är en annan sport som svänger fort och i Skåne hittar vi flera lag i Handbollsligan. Så för den som älskar sporten handboll, bör bo i Skåne. Här har vi lagen Malmö, Kristianstad, Ystads IF, IFK Ystad, Lugi och Helsingborg.

Det är med andra ord gott om alternativ för handbollen i Skåne och det gör också att vi kan se många heta Skåne-derbyn i serien, matcher där mer än poäng står på spel.

Nu är bara frågan när vi får se nästa SM-guld landa i Skåne?

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close