skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Rickard Persson i Askeröds IF ”Detta kan vara avgörande för föreningens överlevnad”

Under mars månad skickade föreningen in en ansökan om anläggande av konstgräsplan till en rad olika bidragsgivare. Askeröds IF har blivit beviljat bidrag på 35 000 kr av Svenska Fotbollförbundet och av Allmänna Arvsfonden har de beviljats bidrag på hela 3 927 000 kr. 

Rickard Persson är ordförande men även målvakt i föreningen Askeröds IF. Kom detta som en överraskning?
– Vi har haft en grupp som jobbat med detta projekt i 5 år och de har verkligen hela tiden jobbat med inställningen att vi ska klara det. Känslan har varit positiv, men man vet ju aldrig. Det blir extra roligt också då många rynkat på ögonbrynen åt oss. 

Hur skall ni förvalta detta miljonarv?
– Allt ska läggas på konstgräsplanen. 

Hur ser er totalvision ut?
– Vi vill fortsätta växa och utvecklas som förening. Att bli så nära självförsörjande till våra seniorlag som möjligt. Ett lag i varannan åldersklass hade varit en dröm.

Vilket lyft blir det för föreningen med en konstgräsplan?
– Verkligen, ett JÄTTELYFT! Detta kan vara avgörande för föreningens överlevnad sett över en längre tid. 

Ni får 3,9 miljoner kronor som skall vara till konstgräsplan. Räcker dessa pengar till hela projektet med gräsplanen?
– Nej! Vi fattas fortfarande 1,8 miljoner och skall nu fortsätta ansöka efter pengar hos kommun, banker, företag och andra instanser.

Vad står nu på er önskelista?
– Massor. Men just nu är det att få allt på plats så vi kan sätta spaden i marken och anlägga planen. Får jag sväva iväg lite så en tillbyggnad med fler omklädningsrum för vi har växt som förening och för att efterfrågan på planen har blivit så stor. 

Vad ger detta för möjligheter i framtiden?
– Att vi kan bedriva vår verksamhet nere i Askeröd året om och att vi ”slipper” flytta upp till Hörby IP under vintertid. Det kan vara en sak som kan gör det lättare för oss att rekrytera spelare i framtiden. 

Vad tror du ligger bakom Arvsfondens beslut att satsa på er och på en konstgräsplanen? 
– Ett välarbetat och gediget arbete. Vi har också varit noga med att det skall vara en plan för allt och alla, inte bara just en fotbollsplan. Det känns som att hela byn Askeröd jobbat för detta.  

– Jag skulle vilja rikta ett litet extra tack till Bengt Bengtsson och Börje Thuresson som varit med på resan om konstgräsplanen från dag 1.

Hur ser det ut i herrlaget inför kommande seriepremiär?
– Skönt att det äntligen drar igång. Det blir ju en annorlunda serie, vi får göra det bästa av saken det är lika för alla. Vi är hoppfulla om att vi ska klara kontraktet. Känslan i gruppen är bra och alla är verkligen sugna på att börja räkna poäng.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close