FotbollNyheter

Skyttekungen tillbaka i Höörs IS: “Tippar på en stabil tredjeplats och kval till division 4”

Ermin Djulic, skyttekungen från Höörs IS är tillbaka i moderklubben efter en kort sejour i Klippans FF. Skånesport träffade honom för att prata om läget i laget den egna målsättningen och kommande serien.
– En intressant men tuff serie med många heta derbyn, därför tycker jag att det är synd att det bara blir en enkelserie.

Vad var det som var avgörande att fortsätta i HIS?
– Anledningen är att jag trivs som bäst här i moderklubben. Trivs med allt från truppen upp till styrelsen. Allt sköts på rätt sätt. Vi är många som är fostrade i klubben men det finns även spelare som har spelat här i flera år och därför är vi ett bra gäng. Man kan prata och skoja med alla. Det finns potential i truppen och det märks på träningarna, dom håller hög kvalité.

Ermin är 23 år gammal, studerar för tillfället till ekonom i Kristianstad. Har alltid älskat fotbollen. Han är även lite av en perfektionist. Njuter av varje mål han gör oavsett om det är snyggt eller inte.

– Det är något speciellt med att vara målskytt.

Ermin har spelat i Höörs IS sedan han var knatte. Vid 18 årsåldern blev han uppflyttad i A-laget när klubben spelade i femman. Han lämnade klubben 2016, efter kvalförlusten och degraderingen till division 6. Spelade en säsong i Harrie och säsongen därefter lockade hans bror Edvin Djulic över honom till Norra Rörum i division 6 där blev det bara en säsong.  

Sedan blev det Höör igen?
– Jag tog på mig utmaningen att hjälpa Höörs IS att avancera till division 5. 2019 var min bästa säsong, allt rullade på som det skulle och jag höll mig skadefri. Det blev totalt 45 mål i alla tävlingsmatcher under förra säsongen men givetvis borde det blivit ännu fler.

Ni har förstärkt er trupp ytterligare?
– Ja med två spelare, Kastriot Ahmeti och Viktor Sulakvelidze-Skantz. Två spelare som höjer kvalitén i truppen och ökar konkurrensen. Väldigt nyttiga nyförvärv för laget. 

Hur är läget i laget?
– Det råder en positiv stämning i truppen, alla gör sitt och vi stöttar varandra hela tiden. Alla är vältränade och håller sig friska. 

Och på ledarsidan?
– På tränarsidan har vår huvudtränare Henrik Bergström tackat för sig och Jan ”Janne” Nilsson har tagit över. Ser fram emot samarbetet med Janne.

Vi har också världens bästa lagledare Stefan ”Gås” Mårtensson. Han kan verkligen hantera många bollar i luften (för det mesta). “Gås” är överallt och han ska ha beröm för sitt engagemang. Vi har även fått in Tord Nilsson, min tränare från ungdomsåren. Han kommer att hjälpa till runt truppen och kommer säkert ge goda råd till oss spelare vilket är extra kul.

Dina förväntningar inför säsongen?
– Förväntar mig att vi fortsätter bygga vidare på vårt spel och att alla i klubben ställer högre krav på sig själv. Vi måste vara väl förbereda inför varje match. Inför förra säsongen sa jag topp 6. Jag visste inte riktigt var vi stod bland de andra lagen men när säsongen väl hade slutat så var jag mer än nöjd. Inför denna säsongen blir det lite svårare då det är en enkelserie och varje match är avgörande. Men jag säger topp 6 igen.

Har du någon egen personlig målsättning?
– Ha roligt, fortsätta utveckla mig själv fysiskt och taktiskt men också vara till hjälp för mina lagkamrater.  

Hur ser lagets närmsta plan ut framöver?
– Två träningsmatcher är inbokade nu i juni. Först mot Stehag den 14 juni och sen Löberöd den 17 juni. Vi har lite uppehåll i juli sen drar vi igång igen på riktigt inför seriestarten.

Hur ser det ut med träningsbiten nu under Corona tiden?
– Vi kör på som vanligt med två träningar i veckan. Har även spelat några internmatcher, men det är klart att man saknar de ”riktiga matcherna”. Motivationen är på topp bland spelarna, alla ser fram emot serien.

Hur skall ni kunna spela en bra match men samtidigt hålla avstånd? Är det möjligt?
– Enligt mig är det omöjligt. Fotbollen är en sport som innehåller kamp blandat med teknisk skicklighet och kunskap.

Hur kommer det att kännas att spela utan publik?
– Tycker det är tråkigt men sådan är situationen. När det väl tillåts publik igen så hoppas jag folk kommer och stöttar oss. Många gav oss beröm förra säsongen för vår prestation. Vi behöver stödet från publiken, det ger oss mer energi.

Seriestarten är spikad till den 1 augusti som det ser ut just nu.Tror du själv att serien kommer att starta som det nu är tänkt?
– Har bara hört att den ska starta 1 augusti, men vet inte mer än så. Vi har sex hemmamatcher, bland annat möter vi Hörby FF och Stehag AIF hemma.

Vad tror du om kommande enkelserie?
– En intressant men tuff serie med många heta derbyn, därför tycker jag att det är synd att det bara blir en enkelserie. Ärligt talat så har jag inte så bra koll på vissa lag. Men Teckomatorp SK var svårslaget förra säsongen när vi mötte dem och så lär bli det även nu. 

Känner du av redan nu att ni är tippad som ett av favoritlagen i er div 5 serie?
– Kanske är det så att andra lag ser oss som ett av favoritlagen men vi har fokus på vårt och vi vet vad vi kan. Vi är långt ifrån ett division 6 lag men frågan är hur nära är vi till att bli ett division 4 lag? Så länge laget fortsätter sin utveckling i samma takt så kommer resultaten och tabellen ge oss svaret på den frågan. Har inte bråttom, vi tror på oss själva och tänker långsiktigt inte kortsiktigt.

 Vad kommer du att bidra med?
– Framförallt fortsätta det jag påbörjade förra säsongen att spela min roll som en offensiv pjäs men även sprida positivitet i laget, motivera och komma med råd om vad som kan förbättras.

 Vilken placering tror du HIS ligger på vid säsongsslutet?
-Tippar på en stabil tredjeplats och kval till division 4.

 


Ermin Djulic Höörs IS

Foto:  Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close