Trav

Fyra hemmahästar först in till Hugo Åbergs

De fyra första hästarna som bjudits in till Hugo Åbergs Memorial har en tydlig, gemensam koppling. Hästarna Tae Kwon Deo, Racing Mange, Campo Bahia och Cokstile representerar alla Jägersro. Aldrig tidigare har de fyra första inbjudningarna gått till ett så starkt hemmalag.

– Det är en unik situation, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist. Vi har en otroligt stark sport på vår bana; det är ju tre Elitloppshästar och i Campo Bahia den kanske mest spännande hästen som är på väg mot eliten.

Tae Kwon Deo tränas av Adrian Kolgjini som under sin korta period som tränare etablerat sig i eliten. Tae Kwon Deo har varit en snackhäst under hela karriären. Har efter fjolårets vinst i Sprintermästaren etablerat sig i eliten genom en vinst i Örebro på 1.09,8. I Elitloppet blev det sedan galopp i försöket.

– Han gick ett banjobb i tisdags (12,7/2000 meter) och kändes kanonfin. Han ska starta i Kalmar under Midsommarhelgen och givetvis är jag jäkligt stolt över att ha fått en inbjudan till Åbergs, säger Adrian Kolgjini.

Racing Mange (Joakim Lövgren) tog klivet in i den yppersta eliten i fjol genom att vinna Kymi GP i Finland. Startar i Åbergs för andra året i rad och precis som förra året laddar han upp genom att starta i Kymi GP.

– Jag är jättestolt över ”Manges” insatser i Elitloppet, vi gick verkligen för det. Det ska bli spännande att få göra ett nytt försök i Åbergs, kommenterar Joakim.

Cokstile tränas av Rocco Spagnulo, men finns sedan två månader på Christoffer Erikssons gård under Jägersrotränarens överinseende. Vi har sett Cokstile göra flera fina insatser i vår – inte minst i Elitloppet och precis som Racing Mange tar han vägen via Kymi GP.

– Han har ju bara gjort topplopp sedan han kom till mig. En otroligt snäll och bussig häst att jobba med, men en tuffing i loppen. Med den form han har visat ska det bli riktigt roligt att gå vara med i Åbergs, tycker Christoffer.

Campo Bahia har haft ögonen på sig under hela karriären, han har en utstrålning som få och en skyhög kapacitet. Han är på väg uppåt i form och planerar att finslipa formen i Halmstad i början av juli.

– Han kändes fin innan starten i Östersund, men hade nog bara 70–80-procentig form. Vi ska träna lite hårdare och jag känner hästen så väl att jag vet att han snart är tillbaka i toppform, berättar tränaren Conrad Lugauer.

Till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial, som avgörs över 1609 meter, kommer också vinnarna från Årjängs Stora Sprinterlopp den 11 juli och St Michel i Mikkeli den 19 juli att få en inbjudan.

Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1000 kronor per meter. Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 28 juli.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close