skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTorns IF

Tobias Karlsson: ”Torns IF finns i toppen när vi summerar säsongen”

Mittfältaren Tobias Karlsson går in på sitt femte år i Torns IF. Han studerar sista terminen av Ekonomiprogrammet i Lund och trivs superbra med att kombinera det och fotbollen i familjära Torns IF.
Känslan inför årets säsong är bara positiv
– Vi har absolut den bredaste och starkaste truppen sedan jag kom till klubben för fem år sedan.

Tobias kom upp och fick spela seniorfotboll tidigt i Veberöd, gjorde debut vid 15 års ålder och fick spela två år i div 4 innan klubben gick upp till div 3 där han spelade ett år innan Kalle hörde av sig.

-Fick förtroende direkt av Kalle och Mange som var tränare. Två år i division 2 och med avancemanget till division 1 som det största ögonblicket i karriären. 

Hemmapremiär mot Assyriska på söndag. Hur väl förberedda är ni på denna annorlunda seriestarten?
– Tycker vi är väl förberedda. Har tränat på bra och alla är oerhört taggade på att dra igång nu. Det har varit en väldigt speciell känsla av att inte kunnat spela matcher så på det sättet är det svårt att säga hur pass väl förberedda vi är.

Hur kommer det att kännas att spela utan publik?
– Det kommer självklart kännas konstigt men så är det för alla och jag tror inte vi kommer att tänka på det när väl matchen startar. Men jag hoppas självklart att vi snart få se publiken tillbaka på Vallen igen.

Vad är din känsla inför matchen?
– Har en väldigt positiv känsla inför premiären. Det ska såklart bli oerhört kul att dra igång med matchspelet och det känns som vi har en stark och bred trupp i år. Alla har längtat efter premiären och nu får vi äntligen dra igång.

Hur är läget i laget?
– Läget i truppen är väldigt positiv.

Vad vet du om era motståndare på söndag?
– Vet att Assyriska är ett duktigt och spelskickligt lag som har fått in några nya spelare inför denna säsongen men mer än så vet jag inte.

Ni har en stor trupp med några nya spelare?
Vi har absolut den bredaste och starkaste truppen sedan jag kom till klubben för fem år sedan och det behövs framförallt i år då säsongen ser ut som den gör. Inför säsongen tappade vi tyvärr vår bästa spelare, Mohammed Al Dahini. Samtidigt har vi stärkt upp med väldigt bra nyförvärv som ska bli väldigt intressanta att spela med och som jag vet kommer att spetsa till vårt spel och trupp.

Vad tror du om kommande serie?
– Jag vet att det kommer bli en oerhört tuff säsong där flera lag kommer vara med toppen. De största favoriterna i år skulle jag nog säga är Landskrona BoIS, Utsikten men även Lindome. BoIS har nästan samma lag som förra året och gjorde en väldigt stark höst. Utsikten har värvat in många meriterade spelare och om de får ihop det tror jag dem kommer bli tuffa. Även Lindome sägs har fått in ett par nya bra spelare och med deras spel tror jag dem kommer ligga i toppen i år.

Hur ser dina förväntningar ut inför säsongen?
Vissa anser att det är svårt att prata förväntningar med hur de annorlunda förberedelserna har sett ut men jag skulle vilja säga att jag har väldigt höga förväntningar på oss i år. Starten kommer vara oerhört viktig och det är upp till oss själva hur redo vi vill vara när vi sparkar igång matchen på söndag.

Är ni ett av favoritlagen?
– Jag känner inte direkt av att vi är topptippade av andra som man pratat med. Men själv känner jag att vi ska vara med i toppen i år.

Er målsättning inom laget?
Vår målsättning är topp 5 och det tycker jag vi absolut ska ha som mål att kunna uppnå. Tror vi lärt oss mycket på dessa två åren vi spelat i ettan och med truppen som vi har ska vi kunna göra det ännu bättre.

På vilken plats tippar du att laget befinner sig när vi summerar säsongen?
– Torns IF finns i toppen när vi summerar säsongen.


Tobias Karlsson Torns IF

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close