skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTomelilla IF

Tomelilla IFs Magnus Högström: ”Det är bara att bekänna färg direkt”

Han är inne på sista kontraktsåret som tränare för Tomelilla IF.
Skånesport tog ett snack med Magnus Högström om säsongen, utvecklingen av laget och seriepremiären mot Balkan
– Vi måste vara inställda på hårt jobb i 90 minuter för chanserna framåt kommer vi alltid att få.

Magnus Högström blir 43 år i september, gift med Sofia, har 3 barn och hunden Frallan. Jobbar som platschef på Byggmästar’n i Skåne och bor i Tomelilla. Han anser sig vara en glad och öppen människa. Noga i planeringen och vill alltid komma förberedd oavsett vad han hoppar på. Hatar att förlora och när det händer så grubblar och surar han i flera timmar.

Vilken fotbollsfilosofi har du?
– Jag vill alltid spela en rörlig anfallsfotboll med ett tight försvar. Men samtidigt måste jag själv inse att det är andra orsaker som spelar in vilket jag måste ha med i beräkningarna.

Vad tror du det är som gör en tränare bra?
-Tydlighet. Att träna som vi vill spela våra matcher och ha förståelse för varje spelares styrka och svagheter. Att jobba med nycklar hur vi kollektivt i lagdelar och individuellt kan lösa situationer som uppstår ute på planen.

Vad känner du att du som tränare att du behöver utveckla och förändra i laget?
– Vi behöver bli mer kompakta i vårt försvarsspel, vara lite mer hungriga i vår första press. Anfallsmässigt så vill jag vi har högre bolltempo i speluppbyggnaden.

Har ni gjort upp någon form av målsättning?
– Inte någon uttalad, men det är säkra nytt kontrakt för säsongen 2021.

Vad kommer att krävas för att klara nytt kontrakt?
– 11 omgångar kommer att spelas som det vore cupfinal varje match. Vi måste försöka fixa 15 poäng så snabbt som möjligt så man har säkrat kontraktet i god tid. Det är tufft av förbundet att låta de tre nedersta lagen får åka ur och fjärde laget nerifrån kommer spela ett ovisst kval i oktober.

Några nyförvärv på gång?
– Nyförvärvstänket lever under hela säsongen. ”Rätt spelare” och att klubbarna kommer överens så är dörren alltid öppen.

Seriepremiär på söndag, hur har ni laddat upp inför den den uppskjutna premiären från påsk fram till idag?
– Sedan månadsskiftet april/maj har vi tränat 4 dagar per vecka. Nu är vi inne på 5:e veckan med fulla träningsveckor så vi har bara fortsatt att jobba enligt den grova planeringen vi satte i våras trots uppskjuten seriepremiär. Så vi ligger väl i fas inför söndagens match.

Vad vet du om motståndarna Balkan?
– Balkan har värvat bra så de har en ännu bättre spets i år. Känner att jag har en bra bild på hur de kommer spela mot oss och vilka deras nyckelspelare.

Hur är din känsla inför matchen?
– Jag har en bra magkänsla trots vi spelade vår senaste match den 28 mars. Oavsett så kommer det bli tufft att knipa poäng mot Balkan på söndag. Vi måste vara jäkligt disciplinerade i vårt försvarsspel och inte bli bekväma. Vi måste vara inställda på hårt jobb i 90 minuter för chanserna framåt kommer vi alltid att få.

Hur kommer det att kännas att spela utan publik?
– Lite tråkigt måste jag medge. Det är alltid roligt för spelarna att spela inför publik. Kommer kännas lite spöklikt och tomt.

Går det att spela en bra match men samtidigt hålla avstånd?
-Nej det är omöjligt när det är en kontaktsport. Det blir ingen social distansering från vår sida. Vi kommer ligga väldigt tätt på motståndarna.

Vad tror du om årets serie?
– Balkan och Lödde håller jag som favoriter. Vi börjar som sagt mot Balkan så det är bara att bekänna färg direkt. Sedan har vi haft otur i lottningen och spelar våra två derby på bortaplan mot Simrishamn och Veberöd. Det hade varit trevligare och såklart en fördel att spela ett derby på hemmaplan.


Magnus Högström TIF

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close