skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Marieholms IS sportchef Tony Alexandersson: ”Topp 3 tycker jag är en realistisk målsättning”

Tony Alexandersson är inne på sitt femte år som sportchef för herrlaget i Marieholms IS. Sammanlagt har han varit i föreningen i 38 år så man kan säga att MIS är hans andra hem.
– Jag har väl egentligen gjort det mesta i klubben. Gick igenom alla ungdomslag och spelade i A-laget från jag var 16 till 32. 

Vilka frågor tycker du är viktiga att driva som sportchef?
– Tycker att det är viktigt att skapa så bra förutsättningar som möjligt för både tränare/ledare och spelare. Dessutom ska spelare/tränare/ledare känna att de trivs i föreningen så att vi får behålla dem över tid.
Kontinuitet är viktigt och det gillar jag.

Ser du hoppfullt på framtiden?
– När det gäller föreningen så ser det väldigt ljust ut. Efter några mindre bra år så har vi byggt upp herrlaget på nytt. Det har tagit sin tid men det och har det fått göra.

– Vi har många ”hemvändare” som verkligen vill MIS bästa. Dessutom många ungdomar från egna leden som vi plockade upp för ett par år sedan. Har dessutom fått kanonspelare till oss som inte har haft någon anknytning till klubben.

– Stabil och erfaren tränarduo i Anders Nordström och Joacim Larsson. Anders är dessutom fostrad hos oss och har ett genuint MIS hjärta. Har också en väldigt bred ledarstab med tre lagledare, massör och bokningsansvarig.

Dina förväntningar/förhoppningar inför säsongen?
– Det är ju lite svårt att sia om nu när man inte har kunnat spela några träningsmatcher men jag hoppas och tror att vi får nytta av vår bredd.

Om man ser på herrsidan så är ni en stor trupp?
– Ja vi är en stor trupp, fått in precis de nyförvärv som vi ville ha som höjt laget ett par snäpp.

Hur ser det ut i laget?
– För tillfället ser det jättebra ut. Ett av våra nyförvärv Euron Rezniqi skadade sig olyckligt i Blomsterbergs cup och är borta resten av året. Lider verkligen med honom. Annars tror jag inte vi har haft så få skador som vi har nu på många år.

Träningen och träningsmatcher under rådande Corona läget?
– Det där har tränarna och jag verkligen fått lägga tid på. Jag tror att vi är inne på vår 3 försäsongsplanering. Killarna har verkligen tränat på bra trots avsaknaden av matcher. Vi gick på sommarvila den 8 juni. Återupptar träningen den 6 juli. Två träningsmatcher är inplanerade innan seriestarten. Den 18 juli möter vi Dalby GIF hemma och den 23 juli möter vi Borstahusens BK på bortaplan.

Hur kommer det att kännas att spela utan publik?
– Vi har ju turen att ha en stor skara som följer oss både på hemma och bortaplan så det är klart att det kommer att bli märkligt. Samtidigt vill både spelare och ledare verkligen bara komma igång.

Hur har ni hållt motivationen uppe inför seriepremiären?
– Anders Nordström har hela tiden pekat på att vi ska vara så förberedda som möjligt den dagen serien drar igång och killarna har verkligen tagit till sig det.

Vad tror du om kommande serie?
– Det är ju roliga lokalderby varje vecka. Jag tror det blir en kanon jämn serie.

Favoriter i serien enligt dig?
– Teckomatorp och Svalöv får väl ses som favoriter.

Vilken placering tror du Marieholms IS innehar på vid säsongsslutet?
– Topp 3 tycker jag är en realistisk målsättning. Sedan är det ju en enkelserie så varje match blir lite av en cup karaktär. Det gäller att vara med från början.

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close