skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterStehags AIF

Simon Olofsson i Stehags AIF: ”Målet inför säsongen är att ta en kvalplats”

Simon Olofsson är en 22-årig snickare som till vardags spelar ytterback i Stehags AIF. Redan som knatte började han spela i klubben innan han fortsatte vidare till Trollenäs IF och därefter Eslövs BK. Vid 16 års ålder återvände han till Stehag och spelade två år i juniorlaget innan han blev uppflyttad till A-laget där han nu är lagkapten.

I helgen hade ni en träningsmatch mot Höörs IS.
-Träningsmatchen mot Höörs IS var en helt okej genomförd match. Tycker vi startade matchen väldigt bra, kommer rätt i vårt presspel och även hittar lösningar samt rullar boll. Höör tar ledningen med 0-1 på ett väldigt tursamt sätt skulle jag påstå. Efter det insläppta målet tycker jag att alla i vårt lag höjer sig och kämpar på för att få kvitteringsmålet. Höör spelade bra och det var en rolig match. Alltid kul att möta Jan Nilsson som är tränare, hade honom som juniorlagstränare i Stehag.

Din känsla inför träningsmatch nummer två när ni tar emot Skabesjö på hemmaplan.
– Min känsla säger mig att det kommer att bli en tuff match där vi kommer få kämpa i 90 minuter. Jag vet inte så mycket om Skabersjö mer än att de spelar i div 5. Det känns som om hela vårt lag är taggade på att spela match igen innan ett litet sommaruppehåll.

Anser du att ni är förberedda på denna annorlunda seriestarten?
– Jag det tycker jag. Självklart kommer det att bli tråkigt utan publik, vi brukar ha ett stort stöd på både hemma- och bortamatcher. 

Vad vet du om era motståndare i serien?
– Det jag vet är att det kommer bli några bra och roliga derbyn. I och med att det är en enkelserie och många derbyn kommer varje match att vara jätteviktig och väldigt tuff. Det är svårt att säga vem som är det största hotet men har hört att Teckomatorp ska vara riktigt bra i år.

Dina förväntningar inför säsongen?
– Målet inför säsongen är att vi ska klara av att ta en kvalplats till division 4.

Nyförvärv?
– Vi har fått in en fyra stycken nya spelare vilket påverkat laget på ett positivt sätt. Dom har kommit in med sin rutin, träningsflitighet och även höjt tempot. Detta har också medfört att alla vi andra spelare har tvingats att steppa upp.

Hur ser er målsättning ut i laget?
– Kvalplats och försöka ha en spelförande stil. Jag vet att vi kan nå en kvalplats och att serien blir jämn och tuff. Min personliga målsättning är att få bättre inläggsfot och att utvecklas mer taktiskt som fotbollsspelare. 

Hur har ni tränat under Corona tiden?
– Vi tränat två gånger i veckan. Situationen gjorde att det blev kämpigt att hålla motivationen. När vi väl fick veta att det eventuellt blir seriestart den 1 augusti och att vi får lov att börja spela träningsmatcher så tycker jag att motivationen och glöden har kommit tillbaka till hela laget. 

Hur är läget i laget?
– Det är väldigt bra just nu, känns som att alla är väldigt peppade på att serien ska dra igång. För tillfälligt har vi lite småskavanker men kommer vara hela och friska tills serien drar igång.

Var placerar sig Stehag vid säsongsslutet?
– Förhoppning är så klart att vi når vårt mål, topp tre i serien och ta en kvalplats eller direktplats.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close