Nyheter

Skåningen satsar mot golfens världstopp i Dubai

Jesper Alm anser sig själv vara en “late bloomer”. Men inte desto mindre beslutsam är han om att bli en framgångsrik golfspelare.
– Jag vill bli bäst i världen, säger han.

Den nu 27-årige Jesper Alm fann intresset för golf i under gymnasietiden i västra Skåne. Fallenheten hade han.

– Jag är lite av vad man brukar kalla en “late bloomer”. Jag började spela rätt sent och var väl ganska bra. Det gjorde att jag ville fortsätta, säger han. 

Satsningen tog fart och Jesper Alm blev proffs i Sverige 2013 och såg till att meritera sig genom att delta i fleratlet tävlingar . 

Men när utvecklingen stannat av på hemmaplan valde han under 2014 att söka sig vidare. Spanien blev stoppet – men endast en anhalt till det än mer geografiskt avlägsna resmålet. 

– Jag kände att jag behövde något nytt. Då åkte jag ner till Spanien och spelade där. Av en händelse så var kvalet till Mena-touren i Mellanöstern, säger Jesper Alm. 

Flytten gick kort senare till Dubai, där Jesper Alm numera har sin bas under säsongen. 

– Jag håller till där, och de flesta tävlingarna spelas i Mellanöstern. Det är en spännande miljö och kultur att vara i. Jag känner att jag utvecklats mycket av att få testa på det här.

Hur ser du på vardagen i Dubai?

– Det är ju ett väldigt speciellt land. Ett muslimskt land, vilket är speciellt.  Ett uppumpat land med nybyggen och “flashiga” saker. Men där finns många västerlänningar och klimatet är trevligt.

Tack vare flertalet sponsoravtal kan Jesper Alm livnära sig på sitt golfspelande. 

För honom är golfen numera ett helårsuppdrag. Vintern spenderas på touren i Dubai och Mellanöstern. På sommaren utgår han från huset i Furulund. 

– Det blir så: på vintern spelar jag i Mellanöstern och på somrarna tävlar jag i Sverige. Det är en kul livsstil.

Jesper Alm fortsätter:

– Jag är en av få som har många sponsorer. Jag har sju stycken. Det känns tryggt på ett sätt. Och det möjliggör ju att jag verkligen kan satsa. 

Existerar stress kring din golf?

– Inte åldersmässigt. Visst, jag började spela rätt sent, men de flesta golfspelare blir gamla. Det är väl mest det ekonomiska. Just nu klarar jag mig. Men ibland får man leva snålt. 

Hur ser din målsättning ut med golfen?

– Den är ju rätt simpel: att bli bäst i världen på golf. Jag har kortsiktiga mål på vägen, men långsiktigt är det absolut min ambition. Jag vill ta mig in på Europatouren och därifrån kunna klättra på världsrankingen. 

Artikelbild: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close