FotbollLandskrona BoISNyheter

BoIS-tränaren inför derbyt: “Två lag som verkligen vill vinna”

Landskrona BoIS fick med sig 1-1 i premiärmötet uppe i Oskarshamn. Under onsdagen är man åter i spel – då i derbyt mot Eskilsminne. 

I säsongsöppningen blev inbytte William Kvists sena kvittering Landskrona BoIS lycka. 

– Det var en svår match, vilket vi visste om på förhand. Men vi stod upp bra mot ett starkt Oskarshamn. Om vi fått 1-1 på förhand, så hade jag troligtvis tagit det, säger Max Mölder, assisterande tränare i Landskrona BoIS.

Vad tar ni med er från matchen?

– Dels att vi lyckas komma tillbaka till att kvittera, och dels att vi gör en bra insats och tar poäng i en svår bortamatch. Vi visar moral som var en stor del av oss förra säsongen. 

Med premiären avklarad kan Landskrona BoIS nu blicka fram mot kommande motstånd – derbyantagonisten Eskilsminne, som kammade noll i sin öppningsmatch. 

– Det ska bli kul. En tuff match på nytt. Vi har mötts tre gångar redan i år, så det är två lag som känner varandra väl. Den som har den bästa dagen vinner, säger Max Mölder. 

– Det är två lag som gärna vill vinna och ta poäng. För oss, som vill vara med där uppe i år, så är alla matcher lika viktiga, tillägger han.

Tätt matchande i år – hur ser du på det?

– Det är kul att känna på, det är man inte van vid. Som spelare och ledare lever man för matcherna, så det är så vi får se det. 

Har ni en tillräckligt bred trupp för att hantera matchfrekvensen?

– Det tycker jag, absolut. Men det är en utmaning för mig och Billy [Magnusson, huvudtränare] att formera laget och matcha spelarna på rätt sätt, så vi undslipper skador. 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close