FotbollLunds BKNyheter

David Sax i Lunds BK: ”Åker upp enormt spelsugna”

David Sax är bördig från Bjärreds IF. Flyttade till Lunds BK U19 2016 där laget hade en fantastisk säsong i Allsvenskan och slutade på en 7:e plats. Ikväll väntar ny utmanande match och denna gången mot Lindome GIF.  – Vi åker upp enormt spelsugna och med en tydlig plan kring hur vi ska spela.

Säsongen kunde inte börja bättre för Lunds BK med seger i premiärmatchen mot Qviding FIF. Hur viktigt var det att starta med en vinst?
Självklart är det alltid skönt med tre poäng premiären, framförallt som vi inte kunnat spela träningsmatcher sedan drygt två månader tillbaka. Men jag tyckte vi följde vår matchplan bra och visade att vi är väl förberedda inför seriestarten genom arbetskapacitetenvi visade.

Avsaknaden av publiken, märkes det så mycket som du trodde?
– Jo, klart man saknar att spela inför publik. Däremot tyckte jag inte det märktes på planen. Vi presterade och höll tempot uppe som vi brukar vilket var positivt.

Redan i idag väntar en ny seriematch. Ni möter Lindome GIF på bortaplan med en restid på drygt fyra timmar. Hur förbereder ni er på den långa resan och mitt i veckan?
– Vi hade ett bra träningspass igår där vi fick mjuka upp kropparna och förbereda oss inför matchen på ett bra sätt. Förra året var matchen mot Lindome vår vändpunkt på säsongen. En väldigt bra match på alla plan. Vi åker upp med en stark och bra trupp i år igen så vi har alla förutsättningar för att göra en lika bra prestation i år. 

Även Lindome vann sin premiärmatch mot Eskilsminne. Vad kommer att krävas av er för att spela hem tre poäng?
– Vi vet inte mycket mer än att de är ett spelskickligt lag som är ett tufft motstånd. Vi åker upp enormt spelsugna och med en tydlig plan kring hur vi ska spela. Följer vi den och tar fram vår kreativa anfallsfotboll tror jag vi har bra möjligheter att få med oss ett bra resultat hem.

Det är ett tufft spelschema med tre seriematcher inom en vecka. På söndag är det åter dags för seriematch.
– Vi har en stark och bred trupp i år som jag tror vi har fördel av i detta tajta spelschema. Sedan är det inte tuffare för oss till skillnad från något annat lag. Vi har alla ett tufft spelschema fram till november. Lagen som kan växla runt på många spelare och håller sig skadefria kommer ha en stor fördel denna säsongen.

Dina tankar inför säsongen?
– Kommer vara en tuff säsong för alla lag. Det gäller att vi håller oss så fräscha och skadefria som möjligt. Vi har en stark ung trupp med stor potential som jag tror har bra möjligheter att vara en tuff motståndare för alla lag i serien. 

Hur ser du på övriga lag i serien?
– Jag vet faktiskt inte. 

Hur är läget i laget?
– Inga sjuka vad jag vet. Har några som varit långtidsskadade men det verkar som att de börjar komma tillbaka sakta men säkert vilket är lägligt inför det tuffa spelschemat!


David Sax Lunds BK

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close