skanesport_desktop-panorama-1

BildspecialFotbollNyheter

Magnus Lindqvist i Södra Rörum ”Fantastiskt att så många ansluter till oss”

Magnus Lindqvist är initiativtagaren som startade upp föreningen Södra Rörum BIK igen. Första gången föreningen startades var 2015 och då höll intresset i sig under 2 år för att därefter dra sig ur seriespelet. Men nu är tongångarna annorlunda.
– Kommer nya gubbar till varje träning. Fantastiskt att så många ansluter till oss.

Vad är skillnaden nu mot förra gången klubben var aktiv?
– Det var få som var aktiva.
Det är svårt att vara en liten klubb på landsbygden. Hade många killar som även spelade handboll och i slutet av säsongen försvann många åter till dit och då var det svårt att få ihop ett slagkraftigt lag. 2018 gick det ganska bra för laget och man spelade kval till div 6. Man förlorade båda matcherna och efter den säsongen försvann stora delar av laget. Året därpå tog Peter Ekvall över och det var svårt att få ihop något lag men sedan hösten 2019 har vi alltså dragit igång igen. 

Du började med att skriva ett inlägg på facebook om det fanns något intresse att starta upp igen?
– Det stämmer. Fick god respons av gubbar som ville dra igång igen. Vid första träningen kom det 16 personer på konstgräset i Hörby. Sen har det rullat på rask takt. Det roliga är att vi numera är så många och kan ha två startelvor. Kommer nya gubbar till varje träning. Fantastiskt att så många ansluter till oss. 

Många småklubbar har lagt ned sin verksamhet då man inte klarar av den ekonomiska delen och är för få spelare. Hur kommer ni att klara detta?
– Ekonomiskt är det svårt att vara ett litet lag. Tycker att man borde vara glada att vi ger killar en bra möjlighet till idrott men kommunen ger dålig ekonomisk ersättning till klubbarna på landsbygden. Tyvärr har covid19 satt sitt spår ekonomiskt. Har förlorat ett gäng med sponsorer så vi jagar nya men det är inte enkelt. 

Hur ser det ut inför säsongen?
– Förväntar mig att vi ska bli ett spelande lag. Jobbar mycket med spel på små ytor för att få upp bra tempo på träningarna så killarna måste löpa och röra sig mycket. Att vinna måstematcher mot övriga lag från gamla 7:an och därefter ska vi nog kunna skrälla i några med hoppas jag.

Seriespelet för div 4-6 blev framskjutet till 1 augusti, hur känns det? 
– Vi håller motivationen uppe med träningsmatcher i tät följd så det är inga problem.

När serien väl kommer igång, har du redan nu någon koll på vilka lag i serien ser du som de största hoten och varför?
– Tror det kan gynna oss att varje seriematch blir som en cupmatch. Vilket lag som kommer vinna serien vet jag inte just idag men det finns några lag som sticker ut lite. Sen tror jag att vi kan vara en underdog.

Lite foto från tisdagens träningsmatch mot GOF IF.  Södra Rörum vann med 3-2 (2-0).
Vår fotograf Lola Nilsson var på plats och vid delning av bilder ange: Foto:Lola Nilsson

Foto: Lola Nilsson

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close