Eslövs HFHandbollNyheter

Tränare Henrik Hurtig i Eslövs HF siktar högt

Henrik Hurtig började som 5-åring i Eslövs HF’s handbollsskola. Han representerade föreningen i samtliga åldersklasser upp till herrlaget. Där deltog han under sex säsonger i resan från division 2 till Allsvenskan innan han anslöt till OV Helsingborg sommaren 2012.
– Där fick jag äran att vara en del av herrlaget i fem Allsvenska säsonger och en säsong i Handbollsligan.

I veckan hade Eslövs HF säsongsavslutning i härliga Trollsjöparken efter en minst sagt annorlunda försäsong så skall de nu ha en ledighet i 5 veckor.
– Uppehållet gäller bara för den kollektiva träningen. Vi har haft en fantastisk möjlighet för att bygga upp en fin fysisk grund under den första halvan av försäsongen. För att inte tappa den fullkomligt ligger nu ansvaret hos individerna att bevara den i så stor utsträckning som möjligt.

Hur vill du sammanfatta er försäsong?
– Den har såklart varit annorlunda pga Corona. Då nästan halva truppen är bosatta i Lund och då det har funnits restriktioner vad gäller att träna inomhus, dela omklädningsrum och att färdas för många i ett och samma fordon. Så har vi tränat på två orter Lund och Eslöv.

– I Eslöv har vi haft delar av U-laget/J-laget som deltagit på samtliga träningar och gjort det med bravur. Trots rådande omständigheter så kan vi stoltsera med en väl genomförd försäsongshalva. Killarna har visat en sjuhelsikes inställning även om 95% av träningarna har bestått av fys i olika former. Assisterande tränare Rasmus Björkqvist har hållit i träningarna i Lund och lagledare Daniel Hurtig har fått hålla i träningar i Eslöv när inte jag har kunnat.

Har ni fått in några nyförvvärv? 
– Philip Widell, har återvänt till moderklubben från H43 Lund. 

Hur är läget i laget?
– Vi har klarat oss väldigt bra från sjukdomar om man ser till hela truppen. Vad gäller skador så dras Emil Nilsson med en ryggskada men det är på rätt väg och ska säkert snart vara bra. Michael Wulff har en sträckning i ena lårmuskeln men rehabiliteringen går på rätt håll. Hampus Carlberg har en motstridig axelskada som inte vill läka. Vi håller tummarna för tidig åtkomst till operation men utöver det så ser det bra ut.

Hur ser dina förväntningar ut inför säsongen?
– Jag hoppas och tror på att vi kan genomföra en säsong likvärdig med den föregående. Vi är ett år klokare i division 2 men vi måste också komma ihåg att vi inte längre kan luta oss mot att vi är nykomlingar och på så vis överraska motståndet. 

Har du någon egen personliga målsättning?
– Föreningens mål är att ha ett representantionslag i division 1 och det är det vi jobbar mot. Det finns tre tabellplatser som kan ta oss dit så en topp 3-placering har jag som mål.

Har ni redan nu en målsättning i laget?
– Målsättningsarbetet med laget börjar först när vi sätter igång den kollektiva träningen igen i slutet på juli. 

Hur ser det ut framöver? 
– Killarna sköter träningen individuellt under uppehållet, minst 2 gånger i veckan. 

Vad tror du om er kommande serie? 
– Jag följer inget särskilt lag men IK Lågan kommer från Division 1 och har gjort fina nyförvärv. De tillsammans med Helsingborgs HK och Växjö HF tror jag kommer att slåss i toppen.

Hur kommer det att kännas att spela utan publik?
– Det kommer att krävas mer jobb för att hitta rätt laddning då man inte har möjligheten att få något gratis av supporten från hemmapubliken. Med det sagt har vi inga monstersiffror vad gäller åskådarantal men de som kommer gör att vi vill göra vårt absolut bästa för att underhålla dem. 

Anser du att ni kan spela en bra match men samtidigt hålla avstånd? 
– Nej, det är inte genomförbart. Handboll är en kontaktsport. Skulle det inte vara tillåtet så finns det ingen mening med att spela några matcher heller. 

Vart ligger Eslöv i serietabellen efter avslutad säsong?
– Om laget går med på samma målsättning och inställning som jag själv vill ha så kommer vi att placera oss i topp 3. Jag ser fram emot en ny säsong i division 2 tillsammans med truppen, Rasmus Björkqvist och Daniel Hurtig vid min sida i staben.


Eslövs HF 

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close