FotbollNyheterTorns IF

Stark inledning av Torn: “Har kört på bra”

Mycket är nytt i Torn. En bred spelartrupp ska ge poäng – men kräver också sitt hantverk.
– Det är en ny situation för oss tränare, säger Richard Ringhov.

Torns IF har spelat in fem poäng under de inledande matcherna. Efter en trög inledning med två kryss lyckades laget ta en övertygande seger senast.

– Det kändes som att vi pliktskyldigast vann i söndags och den vinsten var oerhört viktig. Nu har vi lite att luta oss emot rent poängmässigt och det tror jag är extremt viktigt inför lördagens match mot Trollhättan, säger tränaren Richard Ringhov.

Han tillägger:

– Att vi är ett bra lag visste jag men det gäller att få en bra start och då menar jag poäng in på kontot. Fem poäng på de tre inledande matcherna är ett godkänt resultat. Vi är trots allt obesegrade.

Richard Ringhov är nöjd med det han fått se sitt lag prestera under de inledande omgångarna.

– Det som överraskat mig lite i varje fall är att vi varit starka över 90 minuter. Vi har haft mycket spring i benen och om man jämför oss med våra motståndare tycker jag vi sprungit mycket mer. Detta tyder på att vi kört på bra, men jag känner också truppen väl i att det finns massor av vilja i att vinna fotbollsmatcher, säger han.

Torn har värvat friskt och meriterat inför den rådande säsongen. På pappret tycks spelartruppen starkare och bredare än någonsin.

– Jag tycker att spelarna köpt vårt resonemang kring att rotera. Det är aldrig lätt att tillämpa men vi har pratat om det internt, och det har fallit väl ut.

Hur ser du på konkurrenssituationen i laget?

– Alla vill givetvis spela, men nu har vi en jättebra trupp och då måste vi våga rotera också för att dels spara på krafterna men också hålla alla varma. Men det är också en ny situation för oss tränare: Att bänka spelare som gjort det bra matchen innan. Men det är ett måste nu, dels för att vi inte riktigt vetat var vi står, men också för att spara på krafterna och vara pigga matcherna igenom.

Sin nästa match spelar Torns IF under lördagen, då FC Trollhättan står för värdskapet.

Artikelbild: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close