Eskilsminne IFFotbollNyheter

Izet Kaljic: “Håller på att skriva ett nytt kapitel med ett spännande projekt i Eskilsminne IF”

Izet Kaljic är damtränare i Eskilsminne. Han började tidigt som tränare i moderklubben IFK Simrishamn. Allt från att vara ungdomsansvarig, ungdomstränare och seniortränare. Därefter tog han över Hammenhögs damer i Div 1. Under sina tio år som ledare har han fått erfarenhet från både duktiga ledare och spelare som exempelvis Marcus Svensson,  Anders Palmer och Magnus Högström.
-Nu håller vi på att skriva ett nytt kapitel med ett spännande projekt i Eskilsminne IF.

Hur är du som tränare?
– Jobbar med höga krav på mig själv. Vill hela tiden bli bättre och är öppen för nya idéer och tankesätt. Försöker vara noggrann i allt jag gör och tänka helhet med laget. Sen jag kom till Eskilsminne har vi jobbat hårt med att börja tänka och agera mer elitmässigt. Både på individnivå men också som lag i vår verksamhet. Tycker vi har blivit mycket bättre på denna korta tid och nu kan vi börja rikta mer fokus på att nå resultaten som krävs för att ta elit-steget.

 Hur har er försäsongen sett ut?
– Tycker att vår försäsong har varit väldigt bra. Fin individuell utveckling på många spelare men kanske ännu viktigare att vi också blivit bättre som lag. Har haft många positiva prestationer och resultat i våra träningsmatcher. Tyvärr var vi inte tillräckligt bra i sista tredjedelen av vår premiärmatch borta mot Borgeby vilket resulterade i en 1-0 förlust. Så vi är extremt revanschsugna inför hemmapremiären mot TFF. 

Hur har ni tränat under rådande Corona Läget?
– Spelarna har hanterat situationen på ett föredömligt sätt och varit väldigt ambitiösa och motiverade under träningarna. Givetvis har vi i staben fått göra om någon planering. Men i övrigt ingen större skillnad jämfört med föregående år.

Ni har tydliga mål inför säsongen?
– Jag och laget har varit tydliga både mellan oss själva och utåt om att vårt mål är att försöka vinna serien. Vi kom tvåa under mitt första år med Eskilsminne och vi har en lika bra trupp i år om inte bättre. Så vi kommer göra vårt absolut bästa i varje träning och match för att kunna stå som segrare när året närmar sig sitt slut. Fick som sagt en tuff start så TFF-matchen blir en rejäl mental prövning för oss. Det är lite vinna eller försvinna men jag har alltid älskat dom situationerna och jag tror vi har många spelare i laget som tänker detsamma.

Någon förändring i truppen sedan förra säsongen?
– Vi har fått in en hel del spelare. Både med spetskvalité men också yngre lovande spelare som pushar de mer rutinerade under varje träningspass. Gruppen vi har är otroligt driven med mycket talang men också med spetskvalité. Detta är en grupp som vi på sikt känner kommer kunna vinna division ett om det sedan är i år eller 2021, 2022 får tiden utvisa. Men jag är säker på att konsekvent arbete och tålamod kommer vi att nå Elitettan så småningom. 

På fredag väntar som sagt ny seriematch då Trelleborgs FF kommer på besök. Ni möttes i våras också och vad är skillnaden nu mot då?
– TFF är ett lag med många skickliga spelare. Tycker att dom på pappret kanske är det bästa laget i år. Vet att dom fått in en hel del nya och bra spelare från bland annat LB07 så det kommer bli en tuff match för oss.

Hur är din känsla inför matchen? 
– Vi är förberedda trots en dålig start på seriespelet. Vi lugna och tror på vårt sätt att spela.

Hur är läget i laget? 
– Bra. Nästan samtliga är tillgängliga.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close