Nyheter

Finansiera ditt barns träningar med planering, budgetering och SMS lån

Är du nybliven förälder och räknade inte med att ishockeyträningen eller ridsporten skulle vara så dyr? Dina barn ska inte behöva ge upp sina drömmar för det. Ta del av tipsen här för att få ordning på ekonomin.

 Som föräldrar vill vi såklart mer än allt uppmuntra våra barn till att göra det de älskar. Genom fotbollsträningen eller innebandymatchen, ridsporten eller bandyn, så får barnen ökat självförtroende, kombinerat med träning och nya gemenskaper. Men såklart kostar det, precis som allt annat här i världen, pengar.

Om inte pengarna räcker till kan ett smslån vara lösningen, då det hjälper till att täcka för utgifterna du inte räknat med. Med yngre barn brukar kostnaden vara ett mindre problem, men när de blir äldre kan det vara en god idé att diskutera kostnaden för deras sport med dem.

Se över utgifterna

Kostnaderna för ditt barns träning varierar såklart beroende på sport. Ridsport och ishockey kan kosta mellan 7 000 till 8 000 kronor varje år medan bandy kan ligga på 500 kr. Vad är det ditt barn utövar för sport, och kan ditt barn tänka sig att byta sport om ni har ett samtal om det?

Inte bara själva träningen kostar, men även utrustning. I fotboll behövs det inte så mycket utrustning, men i ridsport och ishockey är utrustningen väldigt dyrt. Kom ihåg att den mesta utrustningen måste bytas ut varje år, då yngre barn växer snabbt och växer ur sin utrustning

Hur du kan planera och budgetera för att pengarna ska räcka till

Såklart vill du inget hellre än att ditt eller dina barn ska få fortsätta på träningen. Det är ingen dålig sak, och forskning visar att träning är extremt bra för speciellt unga bra. Det ger dem en chans att träna lagarbete, få vänner, lösa problem och hålla sig aktiva. Men, det är inte alltid du som förälder har dessa pengar, och det är inte mer än mänskligt. Men med hjälp av lite småtips kan du se till att finansiera det.

Köp begagnad utrustning: Ny utrustning kan vara riktigt dyrt, och då kan det vara riktigt smart att försöka hitta begagnad utrustning. Det kan man lätt hitta på Facebook Marketplace, Tradera eller Blocket. Du kan också höra med dina vänner med barn i samma ålder som ditt. Du kan spara en förmögenhet med detta enkla tips.

Be om pengar från lokala organisationer: Om din ekonomi verkligen inte räcker till så finns det en hel del lokala organisationer som hjälper ekonomiskt utsatta familjer. Hör med kommunen du bor i om de kan hjälpa er med finansieringen.

Ta ett sms-lån: Ett lån är aldrig en rolig tanke. Men om det faktiskt kan underlätta vardagen för dig och din familj kan det vara en god idé i situationer som denna. Ett litet sms-lån för att täcka årsutgifterna på ditt barns träning är faktiskt en investering i ditt barns hälsa och liv.

Att ditt barn utövar en speciell sport behöver alltså inte ruinera familjen. Genom mål, gränser och planering kan ni lyckas finansiera det.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close