IBK LundInnebandyNyheter

Ny tränarduo i IBK Lund

IBK Lund presenterade idag nästa säsongs ledarstab för sitt herrlag i Div.2. Som huvudtränare har föreningen kontrakterat 29-åriga Joakim Jönsson, tidigare spelare i klubbens H3-lag. Till sin hjälp som assisterande tränare/målvaktstränare har man kontrakterat 23-åriga Karl Bergentz. 

Både Jönsson och Bergentz har själva varit spelare fram till kommande säsong, då de byter klubba och målvaktskläder till coachtavlan.

– Innebandyn har varit en stor del av hela mitt liv. Jag började att spela i Södra Sandby, som senare tillsammans med Dalby blev SödraDal och nu slutligen IBK Lund, säger Jönsson till klubbens hemsida.

– Jag började min innebandykarriär i LUGI. Sedan dess har jag hunnit med en sejour i FC Helsingborg under mina JAS-år och därefter ett par säsonger i Bjärreds IBK i Div. 2, berättar Bergentz.

Bergentz har en spännande ledarbakgrund som han nu tar med sig till Lund. Ett H2-uppdrag han kommer att kombinera med målvaktstränare på herr- och herrjuniorsidan.

– Jag har haft uppdrag med spelarutvecklingsverksamheten för Skånes innebandyförbund och tränade Bjärreds P03-lag föregående säsong, så när förfrågan dök upp att jobba med IBK Lund och herrverksamheten så kändes det naturligtvis jättespännande. Det blir en lösning där jag kommer få jobba på gruppnivå i H2, och mer individuellt för målvakterna på hela herrsidan från HJ18 till H1.

Ledarstaben kompletteras även av Dick Bengtsson som kommer att fungera som lagledare för laget.

 

Foto: IBK Lund

Relaterade artiklar

Back to top button
Close