Eskilsminne IFFotbollNyheter

Mattias Lindström inför derbyt: “Många peppade och hungriga Eskils-spelare”

Mattias Lindström är den 40-åriga fd fotbollspelaren som sadlat om och nu är inne på sitt fjärde år som tränare. Efter en 17-årig proffskarriär i Helsingborgs IF, Aalborg, Innsbruck och Gais så kände han att det var dags att lägga trollspöt på hyllan och steget som tränare. Allt kom naturligt eftersom han gick utbildningarna parallellt med sin aktiva karriär.
– Jag trivs ypperligt i tränarrollen och Eskilsminne IF är en kanonklubb. 

Efter en minst sagt annorlunda försäsong så har Div 1 serien rivstartat och nu är fyra matcher spelade.

Senaste matchen besegrade ni Skövde. Har er förslustsvit nu brutits till vinnarspåret?

– Poängmässigt är vi inte nöjda. Dock har prestationerna varit bättre än poängskörden. Vi känner oss trygga i gruppen och har stor tilltro att poängen kommer.

Några andra lag som du har koll på i er serie?

– Ettan är en tuff och jämn serie. Eftersom alla matcher är tillgängliga för media är det lättare att ha koll på konkurrensen. Har lite extra koll på lagen i samma region som oss dvs BoIS, Lunds BK, Torn och såklart Tvååker.
BoIS, Utsikten, LBK, Oskarshamn och Värnamo ser jag som favoriter detta Corona-år.

På onsdag är det då dags för Skånederby. Ni möter Lunds BK på bortaplan som vunnit 3 av sina 4 matcher. Vad blir extra viktigt i matchen för att ni ska hämta tre poäng?

– Vi vet att Lunds BK är ett bra och förmodat topplag som har fått vind i sin segelbåt efter en imponerande säsongstart.  Vår ambition är självfallet att få “Krubban att gunga” så den tar in vatten och sjunker. Må bästa lag vinna.

Hur är din känsla inför matchen?

– Har alltid fjärilar i min lilla mage innan matcherna. Litar 100% på att mina spelare kommer göra allt som står i deras makt för att vinna mot Lund.

Skadeläget i laget? 

– Några är långtidsskadade och några sjuka men framförallt är det många peppade och hungriga Eskils-spelare.

Ni har möttes tidigare så vad är skillnaden nu mot då? 

– Som de flesta andra trupper har vi haft omsättning med spelare som lämnat och kommit in. Tycker vi har en annan spets 2020 än 2019 med egna spelare som utvecklats och har fått vara skadefria.

Hur är det att spela utan publik?

– Det är självfallet tråkigare utan publik. Såväl för oss som för åskådarna hemma i soffan  Dock blir vi inte nämnbart berörda av det. Spelarna är glada att säsongen blev av så de kan få lira boll och få njuta av fina sommarplaner.

Har ni redan nu en målsättning i laget?

– Bättre än ifjol då vi kom på 9:e plats.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close