skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTorns IF

Torns IF Rebin Asaad: ”Vi är väldigt revanschlystna”

Torns IFs mittfältare Rebin Asaad är Malmökillen som är skolad i MFF. Han har tidigare spelat för tre olika klubbar i Superettan och två i Allsvenskan. Efter fyra spelade matcher i serien har Torn bara vunnit en.
– Nöjda är vi verkligen inte även om vi har spelat bra.

Det är fyra matcher spelade och av dessa har ni bara vunnit en. Är ni nöjd med detta?

– Vi har väldigt många vinnarskallar i laget så nöjda är vi verkligen inte även om vi har spelat bra. De gäller att fortsätta tro på oss själva och göra små justeringar i vårt spel på vägen så kommer vi vinna betydligt fler matcher.

Vad behöver ni ändra inför kommande matcher?

– Vi behöver ett ännu bättre bollinnehav utan att vi blir för naiva.

Er senaste match förlorade ni mot Trollhättan trots att ni ledde matchen. På tredje övertidsminuten gör Trollhättan två snabba mål och vinner matchen. Vad hände här?

– Det var en väldigt tung förlust för oss. Vi hade väldigt bra kontroll på matchen fram tills vi gör 1-0 och leder då välförtjänt. Men efter de så ger vi över en för stor del av bollinnehavet och då börjar dom komma in i matchen. Hade vi lyckats hålla bollen i större perioder efter vårt ledningsmål borde vi nog vunnit matchen.

På onsdag är det dags för ny match. Ni möter då Lindome GIF på hemmaplan. Dom har vunnit över båda de andra skånska lagen Lunds BK och Eskilsminne. Vad talar för att ni kommer att stå som segrare efter matchen?

– Jag har tyvärr inte så bra koll på dom andra lagen. Jag läste dock en artikel om just Lindome i Aftonbladet. Lär vara extremt bolltrygga och väldigt noga med sitt bollinnehav. Så dom kommer förmodligen ha väldigt mycket boll även denna matchen. De gäller för oss att vara effektiva i kontringarna och få mycket djupledsspel då de antagligen kommer stå högt med backlinjen. Tror vi en bra chans att ta hem 3 poäng.

Hur är din känsla inför matchen?

– Den är bra. Vi är väldigt revanschlystna.

Hur har du upplevt saknaden av publiken?

– De är ju betydligt roligare att spela inför publik men det har inte påverkat vårt spel.

Hur är det med dina förväntningar för säsongen?

– Det är väldigt många matcher kvar men lyckas vi göra några små positiva justeringar så kan de bli en väldigt rolig säsong för klubben.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close