Nyheter

Inget VM och EM i Kristianstad

I november var det meningen att Kristianstad Arena skulle bli spelplats för det första officiella EM-slutspelet i rullstolshandboll. Så blir det nu inte.

– Ett tråkigt men inte helt oväntat besked, säger Daniel Unnebäck, stiftelsechef på Valjeviken som skulle arrangera mästerskapet, i ett pressmeddelande från Svenska Handbollslandslaget.

I januari var det glada miner när det stod klart att Kristianstad Arena skulle bli spelplats för det första historiska officiella EM-slutspelet i rullstolshandboll. Senare stod det också klart att arrangemanget skulle få VM-status då två VM-slutspel behöver arrangeras för att möjligheten att komma in på Paralympicsprogammet ska finnas.

På Europeiska Handbollförbundets exekutivkomnmittés möte nyligen beslutades det att mästerskapet inte blir av i år. I stället är siktet inställt på att mästerskapet ska arrangeras 2021 eller 2022 och frågan kommer att tas i slutet av augusti. Och förhoppningen från svenskt håll är att få förnyat förtroende.

– Vi blickar framåt och kommer tillsammans med Svenska Handbollförbundet att klargöra för EHF att vi önskar att arrangera det kommande mästerskapet, säger Daniel Unnebäck.

Michael Wiederer, president för Europeiska Handbollförbundet, säger så här om beslutet att skjuta upp mästerskapet:

– Beslutet fattades för att skydda spelarna men också för att undvika konsekvenserna för Svenska Handbollförbundet och den lokala arrangören om det skulle behöva ställas in med kort varsel.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close