HandbollNyheter

Skånsk handboll vinner ny mark

Skånes Handbollsförbund har i sin relativt nya form på kort tid fått två nya utgreningar. 

Dels i form av en ny pod som uppmärksammas nationellt. Dessutom har Camilla Rohlén anställts till hösten för att arbeta med Handboll fitness (motionshandboll) och Hand The ball (skolsamverkan)-

Camilla är bördig från handbollsstaden Alingsås och bor i Malmö. Camilla har en kandidatexamen i Idrottsvetenskap på Malmö Universitet och har en bred erfarenhet av handboll och uppdrag inom Skånes Handbollförbund, som t ex. distriktslagstränare, men även projektmedarbetare inom Handboll fitness i samverkan med hockey och innebandy. Camilla har också varit volontäransvarig vid SM-veckan och EM i herrhandboll i Malmö. Två gigantiska uppdrag.

– Vi är mycket glada över att kunna knyta Camilla till oss. Bjarne och Emme har redan sen tidigare haft mycket med Camilla att göra, och de har en bra kemi tillsammans och jobbar utvecklingsorienterat, säger Lars Berger, ordförande i Skånes handbollförbund

– Projekten som Camilla skall jobba med är viktiga för handbollens framtid i det att vi breddar sporten och öppnar upp för fler att vara med. Detta stämmer med vår strategi och vi är mycket glada över att hälsa Camilla till förbundet,

Camilla Rohlén tillträder tjänsten 1 september.

– Det känns riktigt bra att jag framöver kommer att få engagera mig i de frågor som ligger mig närmst om hjärtat, handbollen. Att få driva projekt som jag är delvis insatt i och assistera och lära mig nya arbetsuppgifter på kontoret kommer bli intressant och lärorikt. Jag ser fram emot att få en roll inom förbundet och fortsätta driva Skånsk handboll framåt, säger Camilla Rohlén.

Handbollsintresserad skåningar, eller tja, alla handbollsintresserade OCH alla skåningar (och alla andra) får inte missa den pod som Handbollsförbundet startat upp. Bjarne Perssons jordnära Löddedialekt, kryddat med Johan Zanottis direkta och lite ettriga Kävlingeitiska och strösslas med Emme Adebos (i sammanhanget) spänstiga Lundensiska – och trion gästas av gott om intressanta gäster.

Seså. Lyssna in er på: https://anchor.fm/handbollspodden?fbclid=IwAR1s0jtcGCNtBJv1F5uwc5W5IuLfEK1oJ4RpS-oT5l_Il54jcBeP3SNYPXw

Relaterade artiklar

Back to top button
Close