InnebandyMalmö FBCNyheter

Malmö FBC förlänger med Andrea Gämperli

Malmö FBC förlänger med schweiziska landslagscentern Andrea Gämperli som gjorde stor succé i sin debutsäsong.
– Jag tycker att Andrea är en center av absoluta internationella toppklass säger tränaren Mikael Jeppsson.

Andrea anslöt Malmö ifrån alplandets mästarlag Kloten-Dietlikon Jets inför föregående säsong efter att ha varit på klubbens radar i många år. En debutsäsong där hon gjorde rejält avtryck och var högst delaktig i den historiska femteplatsen laget låg på innan säsongen abrupt avbröts.

– Vi vet att det kan ta tid för utländska spelare att acklimatisera sig till spelet i SSL och efter en klart godkänd höst tog Andrea ett rejält kliv spelmässigt efter jul. Dels för att hon tog med sig ett bra självförtroende från VM-slutspelet där Schweiz, där de sånär tog ett guld på hemmaplan men även för att vi hittade en roll och omgivning som Andrea passade perfekt i kommenterar tränaren Mikael Jeppsson till klubbens hemsida.

På plan beskrivs Andrea som en tvåvägsspelande center, enorm räckvidd och väldigt svår att ta bollen ifrån. På 23 spelade matcher gjorde Andrea totalt 26 poäng (13 mål och 13 assist) och låg även bakom säkert lika många mål med sk ”andraassister”.

– Jag tycker att Andrea är en center av absoluta internationella toppklass! Vilket jag tycker att hon tycker verkligen visade upp under våren. Det ska bli spännande att följa hennes fortsatta utveckling nu när hon har vuxit in i vår miljö och spelet. Att få behålla en så skicklig spelare som Andrea och som dessutom har sin hemvist i ett annat land och från en toppklubb är såklart ett styrkebesked för vår verksamhet avslutar Jeppsson

Foto:

Relaterade artiklar

Back to top button
Close