FotbollLunds BKNyheter

Oliver Stojanovic-Fredin: “Nu är jag i Lund och trivs kanon”

Oliver Stojanovic-Fredin började spela fotboll som 5-åring i Hittarps IK. Som 11 åring tog han steget över till HIF:s elitsatsning och var klubben trogen under tre år tills han inte kände sig prioriterad längre. Då dök Malmö FF upp och Oliver tog sitt nästa steg i karriären. Där hade han en otroligt lärorik och bra tid med europeiska toppturneringar samt SM-guld för juniorer. 

Är ditt mål att komma tillbaka till Malmö FF igen?
– Nej det skulle jag inte vilja påstå. Har inte som mål att spela i någon specifik klubb i allsvenskan. Vill spela i allsvenskan för att sedan ta steget vidare ut i Europa, det är mitt mål.

Men 2020 är det Ettan som gäller.
– Nu är jag i Lund och trivs kanon.

Senaste matchen var derby mot Eskilsminne på hemmaplan. Ni vann med 3-1 och gick därmed upp i serieledning i tabellen. Hur känns det?
– Det är klart att det känns bra att ha 12 poäng efter 5 matcher men samtidigt kan vi absolut inte nöja oss med det. För med endast 12 poäng på en säsong kommer man tvär sist i serien. Men som sagt det är otroligt skönt med en så bra start trots att vårt spel inte klaffat 100% ännu. Där är mycket mer att ta ut.

Du fick göra ett hattrick och gick därmed gå upp i topp i interna skytteligaledning med 4 mål. Leder skytteligan gör Linus Olsson från just Landskrona BoIS med 6 mål.  Du är ett av nyförvärven i klubben från i år och du verkar trivas bra i klubben?
– Det är såklart kul med hattrick och ha gjort 4 mål. Det är alltid extra kul att bidra till laget med mål och assist. Såklart hoppas de blir några strutar till.

Din personliga målsättning?
– Målsättningar är att hålla mig fräsch och frisk för att kunna spela varje match i det här hektiska schemat. Samt kunna bidra med en stor kämpaglöd och vara så kreativ som möjligt framför målet.
Har inte som mål att spela i någon specifik förening i allsvenskan alls, utan att spela i allsvenskan för att sedan ta steget vidare ut i Europa de är mitt mål.

Har ni i laget en målsättning?
– Såklart vinna varje match som vi går in i.

Är det något annat lag som du följer i serien?
– Jag är ju inne på 4 säsongen i div 1 men det är så stor omsättning på spelare i denna serie så de är svårt att hålla koll på alla lag. Så nej ingen extra koll på någon. Favoriter är väldigt svårt att ta ut i år eftersom att spelschemat är så tufft och de känns som att alla kan slå alla.

På söndag är det då dags för derby igen. Ni möter Landskrona BoIS på bortaplan som vann sin senaste match och ligger på en 4:de plats i tabellen. Hur är känslan inför matchen?
– Jag ser mycket fram emot matchen på söndag. Tror att de blir en otroligt tuff match. Är kaxigt ödmjuk inför uppgiften. Skulle säga att pressen ligger lika mycket på båda lagen.

Vad blir extra viktigt i matchen för att kunna ta tre poäng?
– Fortsätta kriga så som vi gör i defensiven. Samt skapa lika många målchanser som vi gjort de senaste matcherna för då kommer målen komma.

Hur känns det att spela utan publik och att hålla avstånd?
– Det är såklart inte lika stor skillnad på div 1 och allsvenska matcher utan publik men lite konstigt känns det ändå att det är tomma läktare.
– Jag tänker faktiskt aldrig på publiken när jag spelar match förutom när man gör mål. Så att publiken inte är där påverkan faktiskt inte alls mitt spel. Tråkigt bara att familjen som alltid är på plats annars inte får se mig spela live och tror att jag många känner likadant.

Hur ser läget ut i laget inför helgens match?
– Vi är otroligt peppade. 


Oliver Stojanovic-Fredin Lunds BK

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close