skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLandskrona BoISNyheter

Billy Magnusson: ”16 av våra 23 spelare i truppen har spelat i BoIS ungdomslag”

Billy Magnusson började spela fotboll som 6-åring i Borstahusens BK. Vid 14 års ålder tog han steget över till Landskrona BoIS där han under sina säsonger bland annat fick uppleva ett avancemang till Division 1 Södra och Allsvenskt kval. Efter säsongen 2016 fick han inte vara kvar som assisterande till Agim Sopi. Nu har han återvänt till klubben som huvudtränare sedan 2019.
– Anledningen till att vi är tippade att vinna serien är utifrån vår prestation och utveckling 2019 men det är inget som stressar oss utan tvärtom göra oss stolta.

Ni har en  stor och bred ungdomsverksamhet som ni plockar upp egna produkter?
– Jag  är nöjd och stolt över att 16 av våra 23 spelare i truppen har spelat i BoIS ungdomslag innan de flyttats upp i A-truppen. Detta tillsammans med att övriga spelare är fostrade i skånska föreningar visar hur vi vill jobba som förening.

Förra helgens storförlust mot Värnamo slutade 1-4. Jämnför med er senaste match mot FK Karlskrona som ni besegrade med 3-0 på bortaplan. Vad är skillnaden och slutsatsen mellan dessa matcher?
– Vi har sedan jag och Max Mölder tog över inför 2019 varit väldigt kompakta och intensiva i vår defensiv, detta var tyvärr som bortblåst sista 30 min mot Värnamo. Skall dock sägas att vi mötte ett bra Värnamo som var skickliga att utnyttja våra felprioriteringar. Om vi bortser från dessa 30 minuter känner vi oss ganska nöjda med övriga matcher och prestationer.  Jag är väldigt nöjd med hur killarna studsade tillbaka mot Karlskrona efter den tunga förlusten mot Värnamo.

Hur ser er målsättning ut i laget?
– Eftersom vi slutade tvåa 2019 och har kvar en nästan identisk trupp så tycker jag det vore konstigt om vi siktade på att bli sämre säsongen efter. Dock skall man vara medveten om att det är alltid är väldigt svårt att vinna en serie. Vi hade 16 nya spelare inför 2019 (varav majoriteten kom från div 2 och 3 alt våra ungdomslag) och de spelare vi tappat inför säsongen har vi ersatt med bland annat Nicklas Nielsen från Svalövs BK idiv 5, så vi är inte favoriter utifrån att vi värvat namnkunnigt och dyrt med någon stor budget. Anledningen till att vi är tippade att vinna serien är utifrån vår prestation och utveckling 2019 men det är inget som stressar oss utan tvärtom göra oss stolta.

Vad tror du om kommande serie?
– Serien känns väldigt jämn på förhand. Ett antal lag kommer tillsammans med oss vara med i toppen. Dom jag framförallt tänker på är Värnamo, Lunds BK, Oskarshamn, Utsikten, Assyriska och Torn.

På söndag väntar hemmamatch mot Lunds BK som fått en fin start. LBK har vunnit 4 av sina 5 matcher och ligger just nu i topp i serietabellen. Ni möttes i höstas och då vann ni matchen med 2-0. Hur är din känsla inför derbymatchen?
– Gällande LBK så har de byggt vidare på sin fina höst 2019 och fått in två bra tränare och ett antal intressanta och utvecklingsbara spelare.  Deras fina start stärker denna känsla. Förväntar mig två taggade lag och säkert lite extra intensitet med tanke på det är derby och två lag som kommer med gott självförtroende. Det som talar för oss är att vi är väldigt trygga i vårt arbetssätt.

Hur ser läget ut i laget inför matchen?
– Vi har i stort sett en frisk och kry trupp, endast något enstaka frågetecken inför söndagens match.


Billy Magnusson, Tränare i Landskrona BoIS.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close