Nyheter

Åhus Beach lever vidare med appen

Nu på torsdag 9 juli skulle det stora folkliga evenemanget Åhus Beachhandboll Festival startat och pågått tills nästa lördag 18 juli. På grund av pandemin blir det ingen handbollsfest på evenemangsstranden i Åhus. Istället gör Åhus Beach nu ett stort digitalt event, Åhus Beach Memory Games, för alla som skulle till Åhus i sommar.

Mimi Gall är marknadsansvarig på Åhus Beach och har tillsammans med sina kollegor dykt ner i arkiven och tagit fram material till den nya appen.
– Vi hoppas att många av våra deltagare och besökare kan uppskatta vårt arbete med appen. Nu har vi en chans att stanna upp, titta tillbaka på alla fantastiska minnen som vi skapat tillsammans i Åhus.

Åhus Beach har ihop med Gameday, som också lanserat svenska handbollslandslagets app, tagit fram Åhus Beach Official som bygger på det senaste nyhetsstoffet från beachprofilerna, evenemangets historia och alla minnen för livet. I appen finns möjlighet att kunna se gamla finaler och bilder ur vår historia från starten 1997. Från 2013 tills nu finns alla finalerna inspelade vilket Åhus Beach fram till den 18 juli kommer att publicera i appen.
– Vi har väldigt mycket material så möjligheten är stor att många kommer att vara med på bild eller film. Åhus Beach har ju också varje sommar varit samlingspunkten för våra elitlag och många landslagsspelare har vuxit fram på beachhandbollsplanerna som Hanna Blomstrand, Bella Gulldén och Jim Gottfridsson,som man också kommer man kunna följa i appen, säger Mimi Gall.

Appen är en del i Åhus Beach:s överlevnadsarbete som hoppas att många vill stötta framtidens turneringar genom att bli en Åhus Beach Hero, antingen genom swish eller genom att köpa en t-shirt.
– När vi tvingades ställa in både Åhus Beachfotboll och Åhus Beachhandboll Festival i maj hade vi två huvudfrågor, berättar Mats G Jönsson, VD och grundare av Åhus Beach. Hur överlever vi 2020 och hur ska vi klara starta upp 2021 års evenemang? På oerhört kort tid ställde vi om och presenterade idén om ett digitalt event för våra partners. Vi fick ett sjuttiotal företag med oss på tåget vilket vi är oerhört tacksamma för. Tack vare detta ser nu världen lite ljusare ut för Åhus Beach, avslutar Mats.

Ladda ner på Google Play!
Ladda ner på App Store!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close