skanesport_desktop-panorama-1

NyheterTrav

Två Åbergshästar från stall Hamre

Det blir dubbelt stall Hamre i Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial.

Ble du Gers, vinnare av Oslo Grand Prix och Ulf Thoresen Grand International, har fått en inbjudan till storloppet på Jägersro och stall Hamre har tackat ja.

– Ytterligare en pusselbit är på plats, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist. Det ska bli väldigt spännande att få se Ble du Gers över sprinterdistans för första gången. Han var ju fantastiskt bra när han vann i söndags och han har ju verkligen visat form på slutet.

Tränaren Frode Hamre har också bara superlativ att strö över sin stjärna:

– Han är en otroligt fin häst. Han är bra på alla sätt och vis, fin att jobba med och behaglig att ha i stallet.

Ble du Gers kommer att köras av Jos Verbeeck som körde hästen i Kymi Grand Prix och även vann med honom i nederländska Wolvega i höstas.

Stall Hamre bekräftar också att planen för obesegrade Ecurie D ligger fast. Stjärnhästen, uppfödd av fransmannen Jean Pierre Dubois, registrerad i Danmark, ägd av svenskar och tränad i Norge av Frode Hamre, ska starta i 4-åringstestet på Sundbyholm innan mötet med den äldre eliten i Hugo Åbergs Memorial.

Sex inbjudna till Åbergs, två tänkbara från Årjäng och Mikkeli, och därmed två platser kvar. Hur tänker Mats Ahlkvist nu:

– Det känns otroligt bra, kittlande. En obesegrad snackhäst, ett starkt hemmalag och fransk styrka som ska testa sprinterdistans för första gången. Sen har jag fler bollar i luften, men jag väljer att ha lite is i magen för att få ett så starkt startfält som möjligt.

Till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial, som avgörs över 1609 meter, kommer också vinnarna från Årjängs Stora Sprinterlopp den 11 juli och St Michel i Mikkeli den 19 juli att få en inbjudan.

Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1000 kronor per meter. Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 28 juli, första start 17.45 och storloppet avgörs 21.15.

Sedan tidigare är Ecurie D, Campo Bahia, Racing Mange, Cokstile och Tae Kwon Deo inbjudna till Åbergs.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close