FotbollNyheter

Tränaren Kevin Blomqvist i TFK Nova: “Det är roligare att träna damer än herrar”

Kevin Blomqvist är 22 år från Eslöv. Trots sin unga ålder är han redan rutinerad i sin tränarroll för nystartade damlaget TFK Nova. Själv började spela i Eslövs BK men slutade för drygt 3 år sedan på grund av för mycket skador. Tränarsysslan började som målvaktstränare/assisterande i Södra Sandby p02 och därefter blev det Marieholms damlag. Men Kevin ville göra något nytt och ringde till TFK Nova i Eslöv där han föreslog att starta ett damlag förra sommaren.
– Är även ledare i TFK Novas Boll&lek som jag också har startat upp.

Hur är du som tränare?

– Jag är en väldigt bestämd men rättvis tränare som alltid vill få ut maximalt av individen. Jobbar väldigt mycket med individen i sig. Vill spela en snabb och attraktiv fotboll men ibland får man anpassa sitt spelsätt för vad man har för lag och spelare i truppen. Har ett rätt så hett temperament när det väl är match. Då kickar adrenalinet in och man är lika taggade som spelarna som är ute på plan.

– Viktigt är också att ha en bra sammanhållning i gruppen och att alla ska känna sig välkomna och må bra. Mår man bra så presterar man bra. Så jag värnar om alla spelare. Är också bestämd med att det ska finnas ett tydligt mål på vad vi ska uppnå under säsongen.

Du sa tidigare att laget är nystartat?

– Det stämmer att vi är ett nystartat lag. Jag har delat tränaransvar och vi drar båda lika mycket. Just nu tränar vi måndag och onsdag på Berga naturgräs i Eslöv 19;00-20:30. Vi ser gärna att fler kommer och testar och känner efter. Vi är ett bra gäng att komma till då vi tar hand om varandra och har jäkligt kul.  Är det någon därute som vill provträna så är det bara att skriva till mig på instagram – coach.blomquist

Vad anser du är det svåraste med att vara tränare till ett damlag?

Det svåraste är väl att man alltid spelat med killar och började med att träna killar.  Övergången där är alltid svår. Tjejer är oftast mer känsliga och man måste ibland tänka på vad man säger och hur man säger det. Med killar är det mer raka rör och ut med språket. Men det är roligare att träna damer än herrar.

Hur ser då årets spelartrupp ut?

 – Skulle säga ganska tunn i nuläget. Har en del tjejer som ska komma och provträna nu under sommaren och hoppas såklart dessa vill stanna. Vi behöver få bredd i truppen vilket är jätteviktigt.

Er senaste match spelades i december förra året. Hur har ni hållit igång med träningen?

Egentligen hela tiden sen vi startade laget. Har ju inte hunnit spela något i serien än så det blir först nu i höst när den drar igång. 

Er serie startar som sagt i Augusti och er första match inför säsongen blir borta mot Gärsnäs AIS. Anser du att det har varit svårt att motivera till träning då första matchen spelas i augusti?

– Det är svårt att motivera dem nu under sommaren. Vissa håller igång med individuell träning när de har semester. 

Hur kommer ni att ladda upp inför seriestarten?

– Det blir mer intensiv träning ju närmare vi kommer och mer matchträning. Vi ska också försöka få in 1-2 träningsmatcher innan serien drar igång så det finns lite matchtänk i kropparna innan seriestart.

Hur är läget inför premiären?

– Premiären är alltid nervös såklart men spännande och förväntansfull. Man vill bara komma igång med matcherna nu efter detta konstiga år så det är bara att njuta att fotbollen äntligen är tillbaka.

Vad tror du om kommande serie?

Har inte jättebra koll på vårt motstånd men Gärds Köpinge, Gärsnäs och Rydsgårds AIF/ Skivarps Gif kommer nog ligga i toppen detta året också. Vi kommer dock att fokusera mer på vårt eget tänk och vårt lag nu. Det är första säsongen för detta laget. Tar detta året som ett läroår och kollar på vad vi kan göra bättre och jobba vidare med nästa år. 

Spela fotbollsmatch och hålla avstånd, hur fungerar det på ett bra sätt?

Jag anser fotboll är en kontaktsport och mycket nära dueller. Så det kommer att bli jättesvårt och annorlunda. Men man kan bara träna så gått det går att hålla boll och undvika duellspelet. Sen är ju frågan om det blir en rolig och bra fotboll utan dueller. Såklart inte men vi alla får ta detta året för vad det är och nästa år så hoppas man såklart att allt är normalt.

Hur är läget i laget?

Skulle väl säga att 70% är fullt friska och taggade för seriespel. Sedan har vi några skador på spelare som kör rehab. Vissa som inte kommer till spel alls pga covid-19 och som har valt att ta ett steg tillbaka för deras egna säkerhet vilket är helt ok och förståeligt.

Vilken placering tror du TFK Nova ligger på vid säsongsslutet?

Svårt att säga. Det är en enkelserie detta året men mellan plats 5-7 någonstans för att vara realistiskt.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close